Ordinul are efect imediat. El interzice afisarea de reclame atat online, cat si in publicatii, vanzarea de marfuri asociate Zilei Indragostitilor si sustine ca sarbatoarea nu pot fi marcata in ”niciun spatiu public ori care apartine de guvern”, scrie news.ro.

Curtea a cerut Autoritatii de reglementare a media online din Pakistan (PEMRA) sa monitorizeze aceste platforme si sa ofere orice tip de informatii care arata ca masura a fost incalcata.

Ordinul dat de curte a venit dupa ce un cetatean pe nume Abdul Waheed a emis o petitie prin care arata ca promovarea Zilei indragostitilor este ”impotriva invataturilor Islamului si ar trebui interzisa imediat”.

In Pakistan, Ziua Indragostitilor este vazuta de multi drept imorala si ca o apropiere de cultura din Vest.

Grupuri religioase, precum partidul Jamaat-e-Islami, au protestat deseori fata de marcarea Zilei Indragostitilor in tara si au sustinut anual mitinguri impotriva sarbatorii de pe 14 februarie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

In 2016, guvernul orasului Peshawar, din provincia nordica Khyber Pakhtunkhua, a decis interzicerea sarbatorii.

Presedintele Pakistanului, Mamnoon Hussain, a cerut printr-un comunicat, in februarie 2016, ca poporul sa nu sarbatoreasca Ziua Indragostitilor, deoarece aceasta nu face parte din ”traditia musulmana”.

Decizia inaltei Curti de la Islamabad a starnit reactii impartite in social media.

Desi Ziua Indragostitilor nu se sarbatoreste in intreaga tara, in ultimii ani, mai multe firme au profitat de ocazie pentru a isi promova produsele.

Mohammad Naveed, care detine o florarie stradala, a povestit jurnalistilor CNN ca a investit pana la 2.000 de dolari pentru a mari stocul de flori pentru ziua de 14 februarie.

La inceputul lunii februarie, comerciantii au inceput sa vanda baloane in forma de inima, iar pretul trandafirilor a crescut.

Luni, in pietele din Islamabad, florarii stateau in mijlocul trandafirilor, buchetelor de narcise si de iasomie, ingrjorati de intrarea in vigoare a ordinului.

Castigul zilnic mediu al unui florar este de 80 de dolari, iar suma creste simtitor in preajma acestei sarbatori. ”Daca ne interzic sa le vindem maine, va fi pur si simplu un dezastru. nu ne permitem asa ceva”, a mai spus Naveed.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si