Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ziua internațională a Grădinilor Zoologice - 9 august: Cu au fost sărbătorite animalele de la Grădina Zoologică Bucureşti

Astăzi, 9 august, este Ziua internațională a Grădinilor Zoologice și a parcurilor, așa că am mers și noi să le sărbătorim pe animalele de la zoo din București. Grădina are peste 1.200 de animale și se bucură de 61 de ani de activitate.

Redactia Stirile Kanal D,

Ziua internațională a Grădinilor Zoologice - 9 august: Cu au fost sărbătorite animalele de la Grădina Zoologică Bucureşti

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astăzi, 9 august, sărbătorim Ziua internațională a Grădinilor Zoologice și a parcurilor. Această zi marchează importanța conservării biodiversității. Prima Grădină Zoologică din România a fost deschisă în anul 1929, la Sibiu, iar Grădina Zoologică din București în 1958.

Citește și: Ziua Internațională a Pisicilor- 8 august 2023: Cele mai scumpe rase de pisici din lume

Grădina Zoologică din București a sărbătorit în avans această zi

Dana Luțu, reporter Kanal D: „Cu ce v-ați pregătit pentru această zi minunată?”

Mariela Vanu, inspector de specialitate Grădina Zoologică București: „La Grădina Zoologică din București noi am sărbătorit duminică, pentru că ne-am gândit că publicul simte nevoia să găsească un colț de natură, cu temperaturi un pic mai scăzute decât în centrul orașului.

I-am invitat la Grădina Zoologică din București, cu un eveniment care s-a numit „Zoo în culori” în care am pus accent atât pe creativitate, inventivitate și tot ceea ce înseamnă lumea minunată a copilăriei. Ne-am jucat, ne-am distrat. Astăzi, 9 august, bem un cappuccino, la maimuțele capucin.”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dana Luțu, reporter Kanal D: „De ce sunt atât de îndrăgite aceste animale?”

Mariela Vanu, inspector de specialitate Grădina Zoologică București: „Sunt o specie foarte simpatică și plină de energie, și de inventivitate.

Sunt recunoscute pentru că sunt printre puținele specii care știu să-și confecționeze jucării și unelte pentru diferite activități. Atunci când le urmărim, descoperim ceva nou și mai învățăm de la ele.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI