Americanii sărbătoresc azi, 26 noiembrie 2020, ziua Recunoștinței sau Thanksgiving. Este vorba despre o sărbătoare anuală care a devenit oficială în 1863, în timpul Războiului Civil. Cetățenii americani o sărbătoresc anual în ultima zi de joi a lunii noiembrie.

Cea mai importantă tradiție de Ziua Recunoștinței este ca toată familia să se strângă în jurul unei mese, iar curcanul la cuptor este vedeta.

Sărbătoarea de „Thanksgiving” a pornit acum câteva sute de ani, având cu totul altă formă decât cea de astăzi.

În cărțile de istorie Thanksgiving datează din secolul 17, fiind numită Sărbătoarea Recoltei, iar abia în 1863, în timpul Războiului Civil, a devenit o sărbătoare federală oficială.

„Recunoștință și rugăciune către Tatăl nostru binefăcător, care sălăsluiește în Ceruri în a patra zi de joi din Noiembrie.”, a spus Abraham Lincoln, cel care a ridicat această tradiție la nivel de sărbătoare.

Un alt obicei pe care americanii obișnuiesc să-l facă de Ziua Recunoștinței este cel de a mulțumi pentru recoltele bogate apărute în ciuda unor ploi torențiale. Procesul de mulțumire este făcut sub forma unor slujbe special organziate la biserică.

Ziua Recunoștinței- eveniment național repetat în fiecare an

Sărbătoarea de „Thanksgiving” a devenit de ani buni un eveniment național. Un alt obicei respectat de americani în această zi este cel de a se bucura de un weekend prelungit. Angajații au zilele de joi și vineri libere. Oamenii încearcă să ajungă acasă, pentru a se revedea cu familia.

Acest lucru duce la crearea haosului în trafic. Este ziua din an în care se înregistrează cele mai multe întârzieri pe aeroporturi.

Din cei 314 milioane de cetățeni americani, mai mult de 40 de milioane străbat distanțe de peste 80 de km pentru a se vedea cu cei dragi. Dintre ei, în jur de 3 milioane o fac cu avionul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Unul dintre cele mai importante obiceiuri de Ziua Recunoștinței este ca fiecare american să spună motivul pentru care este recunoscător lui Dumnezeu. Acest lucru trebuie făcut înainte de a se așeza la masa bogată alături de familie.

Citeste si: Sotia lui John Travolta, Kelly Preston a murit

Citeste si: Alimentația potrivită pentru prevenirea diabetului la pisici

Apoi, membrii familiei vor trece la degustarea curcanului pregătit la cuptor. Familia-gazdă este cea care îl pregătește, de regulă, iar de la fiecare invitat se așteaptă să aducă completări precum celebrii cartofi dulci sau plăcinta de dovleac.

Cele mai îndrăgite feluri de mâncare, pe care americanii le și pregătesc de Ziua Recunoștinței, sunt: sosul de merișoare, piureul de cartofi, plăcintele sau cartofii dulci.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

O altă tradiție respectată în această zi este vizionarea emisiunilor speciale de la televizor. Ca de exemplu: meciuri, parada Macy’s de la New York și discursul președintelui, în cadrul căruia “eliberează” un curcan.

Meciurile de fotbal care sunt difuzate la TV au ajuns să fie urmărite de milioane de oameni. Această tradiție a început în 1934, când, NBC Radio a transmis primul meci cu această ocazie.

ziua recunoștinței 26 noiembrie 2020
Celebrul curcan sau pui care se gătește de Ziua Recunoștinței.[Sursa foto: google]

În fiecare an, președintele Americii trebuie să țină un discurs și să elibereze în mod simbolic un curcan. Europenii nu sărbătoresc această zi de Thanksgiving, însă americanii se bucură din plin când o sărbătoresc. Ei consideră această sărbătoare un prilej de a aduna familia în jurul unnei mese. Cu toții vorbesc și mulțumesc pentru tot ceea ce au.

În acest an, renumita paradă  care se organiza de Ziua Recunoștinței a fost anulată din cauza pandemiei COVID-19. Americanii vor săbători total diferit, anul acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si