Close sidebar
Close sidebar

1.200 ore de terapie pentru copiii cu autism din centrele ATCA colectaţi în urma evenimentului caritabil Balul Bucuriei

Având alături campioni mondiali precum Ana Maria Brânză, actori de seamă precum Lamia Beligan, Silviu Biriş sau Simona Popescu şi criticul de film Irina Margareta Nistor, ATCA (Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată) - organizaţie non-profit dedicată recuperării copiilor cu tulburări din spectrul autist - a strâns 60.000 lei în cadrul celei de-a doua ediţii a evenimentului caritabil Balului Bucuriei. Acesta a avut loc pe 17 noiembrie 2017 în parteneriat cu Palatul Ghica Tei şi Eldema Events. Atmosfera evenimentului este surprinsă aici.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Balul Bucuriei a avut scopul de a strânge fondurile necesare terapiei de recuperare neuro-psihică a 139 de copii din centrele de terapie ATCA din Bucureşti, pentru anul 2018. 5 dintre aceştia au susţinut momente artistice emoţionante, împărtăşind astfel, prin intermediul poeziilor recitate, o parte din trăirile lor, cu bucurii şi reuşite importante pentru ei.

În cadrul evenimentului renumita actriţă Lamia Beligan a devenit ambasador oficial al asociaţiei pentru cauza copiilor cu autism.

Prin prezenţa lor, peste 250 de persoane, printre care personalităţi din cultură, artă, sport şi divertisment, alături de oficiali ai unor companii multinaţionale şi ambasade, vor asigura bucuria de a trăi cât mai aproape de normalitate a copiilor aflaţi în terapie în centrele ATCA. Campioana mondială Ana Maria Brânză, care a donat echipamentul pe care l-a purtat când a urcat pentru prima dată pe podiumul unei competiţii mondiale, somelierul de talie internaţională Florin Voica, dar şi Veronica Soare, ferventă susţinătoare a faptelor bune, au împărtăşit cu publicul poveşti emoţionante. 

Fondurile de 60.000 lei reprezintă echivalentul a 1.200 ore de terapie pentru copiii cu autism înregistraţi la cele două centre ATCA din Bucureşti. Suma a fost colectată din biletele vândute pentru eveniment, sponsorizări, donaţii şi în urma Licitaţiei Bucuriei.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Invitaţii au putut achiziţiona prin licitaţie obiecte donate cu generozitate de pictorii Nicolae Blei, Ana Nicolau, Daniela Bălăneanu, galeria de artă Artmark, atelierul Wagner Arte, Bookletta, actriţa Dorina Lazăr, istoricul Georgeta Filitti, dirijorul Tiberiu Soare, jucătorul de fotbal Ciprian Marica prin fundaţia sa, echipa Steaua, dar şi de alţi reprezentanţi emblematici ai sportului românesc precum Ana Maria Brânză, Ivan Patzaichin şi Gabi Szabo.

Programul evenimentului a cuprins un concert solo al Teodorei Buciu, câştigătoarea concursului "Vocea României" 2016, dansuri contemporane ale balerinilor de la Arthur Murray Dance Centers, un recital de vioară electrică susţinut de Grazziela, un număr fantastic al magicianului Verdini, melodii interpretate de Mudy Marei, câştigătorul trofeului Europop Stars 2017, momente artistice ale copiilor din centrele ATCA. Amfitrionii evenimentului au fost Veronica Soare, o remarcabilă susţinătoare a cauzelor sociale, şi actorul Silviu Biriş, îndrăgitul actor al Teatrului Naţional Bucureşti. 

Balul Bucuriei s-a bucurat de susţinerea unui număr semnificativ de sponsori şi parteneri precum Palatul Ghica Tei, Renaissance Public Service, NEI, Electric Design& Consulting Group, Premier Catering and Events, Asociaţia "Viitor pentru Tine",  Fundaţia Vodafone Romania, Roedl&Partners Romania, Telekom Romania, Gleeds Romania, FIVE’s International, Asociaţia Somelierilor din România, Arthur Murray Dance Centers, Bistro Raw Vegan, Dulce Boutique, Estetique Solutions Romania, Chocolissimo Romania, Adesgo Romania, Solaris- Belşug din Natură, SLOOP Romania, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, DAVINO, S.E.R.V.E., Vinarte, Zarea, Crama Negrini, Crama Girboiu, Crama Liliac Domeniile Blaga, Domeniile Ostrov, Domeniile Urlaţi, VinExpert, Via Viticola Sarica Niculitel, Bookletta, SelfieFun.ro, Wagner Arte, Galeriile Artmark, Fundaţia Ciprian Marica, Fundaţia Calea Victoriei, Paradise Travel Agency, Atelier Monarh, Savi Flowers, HotNews, AgerPress şi fotografii Valentina Marcovici şi Ovidiu Udrescu.

În urma primei ediţii a Balului Bucuriei, care a avut loc în 2016, au fost strânse fonduri în valoare de 40.000 de lei, suma fiind folosită în cursul acestui an pentru a susţine recuperarea copiilor cu autism din centrele ATCA care provin din familii vulnerabile şi pentru achiziţionarea de licenţe pentru testele clinice ADOS (instrument esenţial de diagnostic pentru autism).

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Despre ATCA

Înfiinţată în 2008, ATCA- Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenţie pentru copiii cu tulburări comportamentale şi din spectrul autist şi s-a specializat în domeniul de formare a terapeuţilor ABA (Applied Behavior Analysis) din România. MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) recuperarea copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD şi ADD) sau sever (Autism) şi de a oferi cursuri de formare, metodologii şi instrumente actuale, dovedite ştiinţific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea şi managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicaţi în dezvoltarea copiilor atipici: părinţi, profesori, educatori şi terapeuţi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI