„A fost greu fără părinți”

„A fost greu fără părinți... N-am cuvinte...

- Ce ți-a lipsit cel mai mult?

- Nu știu. Să am lângă cine dormi probabil”

„Copiii au nevoie de părinți!”

Robert:  „E copilăria...

Ai nevoie de un tată.... e greu singur acasă, să nu ai pe cineva! Și copiii au nevoie de părinți și părinții de copii până la urmă!”  

Avea doar 16 ani când, împovărat de sărăcie, tatăl lui a plecat în străinătate... Apoi și mama a urmat aceeași cale... Sora lui era mică și părinții o duseseră cu ei în Spania. El și fratele lui mai mare au rămas acasă- să termine liceul. Se întâlneau toți o singură dată pe an... 

Citeste si: VIDEO| Peste 1,3 milioane de români din străinătate s-au întors acasă anul trecut și continuă să vină, după criză ce a paralizat economia întregii planete 

„Străinătatea desparte familii.... îi spune mamă la bunică!”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Când a împlinit 19 ani a plecat și el în Spania. Opt ani de zile a trudit pământul străin pe câmpurile cu căpșune. Însă în tot acest timp s-a zbătut să găsească o cale să-și aducă familia acasă, în comuna Mârșani, județul Dolj. Altfel, soarta lui și a copiilor lui... o vedea năruită.

Robert:   „Așa urma să merg și eu...... dacă nu vom pune piciorul în prag să facem ceva!”

Și-a adus din nou familia acasă

Iar el a răzbit. Cu banii strânși laolaltă cu părinții și cu lecțiile cumva învățate de la spanioli a deschis o afacere acasă. A amenajat mai multe sere în care cultivă căpșune. Nu a fost ușor, ne povestește Robert. La început au trebuit să mai plece cu rândul peste hotare, să mai facă rost de bani, dar de ceva vreme... sunt mai fericiți ca niciodată și nu ar mai pleca pentru nimic în lume.

Robert: „Cam de 3 ani de zile știm că nu mai plecăm... vezi că te poți descurca cât de cât! Nici ei nu mai vor să mai plece..... acum pot să aibă și o sută de euro! Nu mi-am dorit să fac palate.... familia e lângă mine!”

În vreme ce el se ocupă de munca din solarii, mama lui e următoarea verigă a afacerii: vinde fructele în piață. Ne povestește că în sfârșit se simte... eliberată!

Citeste si: VIDEO| Povestea unui cioban modern: Ștefan este student la două facultați, însă nu vrea să renunțe la afacerea familiei ”La oi m-am născut!”

Iulica Marinică, mama lui Robert: „A fost greu, străinătatea e grea.

Am fost departe și de mama, mama a decedat și eu n-am fost la înmormântarea ei... A fost greu! Câte familii nu s-au despărțit.... se întâmplă lucrurile astea!” 

Ne întoarcem la Robert, tânărul care, la 32 de ani, ne dovedește tuturor că o ambiție de fier poate să munte și munții din loc... Odinioară era sclavul străinilor, după cum singur mărturisește. Acum are proprii angajați. Dar cu fiecare încearcă să se comporte ca și cum ar fi... de-ai lui, din familie. 

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Robert: „Eu încerc să mă comport frumos cu oamenii pe care îi aduc aici la muncă... Să mai ia o pauză de o cafea, de o țigară!” 

Citeste si: VIDEO| Povestea de viață a lui Banto, brazilianul care s-a stabilit împreună cu soția de 13 ani în România; „Mă simt român!”

Poate că și cei din Guvern ar trebui să-i asculte atent povestea și să vadă că aici trebuie intervenit cu programe speciale și ajutoare. Pentru că, din păcate, Robert și familia lui sunt acasă. Dar alte mii de familii încă rămân dezbinate printre străini. Iar cei mai mulți s-ar reîntoarce... dacă ar avea singuranța unui trai decent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si