"Holurile la Vidu aratau asa cum arata acest hol astazi iar dupa actiunea de vineri, a parintilor si a profesorilor, cand ne-am mobilizat, arata asa."

in 3 ore, 20 de parinti si profesori de la Colegiul National Ion Vidu au reusit sa faca ceea ce autoritatile nu au reusit in cativa ani. Au reabilitat o parte din holurile liceului unde invata copiii lor. Materialele necesare le-au primit din donatii, scrie Digi24.

"A fost un fel de gest de disperare pentru ca am aflat vineri ca avem 0 lei de la bugetul local pentru reparatii pentru scoala in conditiile in care la sfarsitul lunii scoala va fi gazda a doua olimpiade nationale iar noi, mamicile am facut ce fac mamele cel mai bine in situatii de criza, se mobilizeaza, iau initiativa si gasesc solutii. Atunci cand iti vin oaspetii in casa, te pregatesti. Nu putem sa ramanem la doar un hol. scoala va gazdui peste 550 de copii si profesori din toata tara", explica Oana Romocea, parinte voluntar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Pentru 2017, scoala a solicitat primariei un buget de doua milioane de lei. Conducerea spune ca a primit doar un sfert, suma ce acopera, insa, doar plata utilitatilor.

"Din totalul de buget care l-am cerut in previziunea bugetara la sfarsitul anului trecut, pentru Colegiul National Ion Vidu a fost aprobat doar 28% din totalul de buget", sustine Patricia Vlad, directorul adjunct al Colegiului National "Ion Vid"u din Timisoara.

Parintii voluntari sunt hotarati sa continue munca de voluntariat si sa reabiliteze si alte holuri din institutie. Autoritatile locale spun ca intarzierea lucrarilor de reabilitare la colegiul Ion Vidu a fost cauzata de aprobarea tarzie a bugetului local, in 31 martie.

"Colegii mei au fost si saptamana trecuta la Vidu pentru a stabili un plan de actiune pentru urmatoarele 3 saptamani in zona reparatiilor. Deasemenea exista o intalnire care se va desfasura si astazi pentru a se aborda reparatiile de catre scoala in perioada vacantei de dupa Pasti si pana atunci", admite si Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei.

Bugetul alocat scolilor de autoritatile locale timisorene in 2017 este de aproape 37 de milioane de lei. Colegiul National Ion Vidu ar urma sa primeasca in acest an mai putin bani decat in 2016, cand a beneficiat de 830 de mii de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si