Ofițerii Poliției de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au identificat, luni 16 mai 2022, în apele navigabile internaționale o ambarcațiune suspectă, care se deplasa spre țărmul României. Ambarcațiunea suspectă a fost monitorizată în scopul documentării activității infracționale.

Citeste si: Cod galben de vânt puternic în 27 de județe. Cum va fi vremea în Capitală

În acest fel, oamenii legi de la Poliția de frontieră au interceptat un grup 27 de cetățeni străini, proveniți din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, precum și cele două care le-au fost călăuze. Cei din urmă au fost aceia care le-au facilitat deplasarea ilegală din Turcia până în România.

27 de migranți au fost găsiți în zona localității Sf. Gheorghe

Polițiștii continuă cercetările pentru trafic de migranți în formă agravantă 

Cetățenii străini astfel depistați au fost preluați de către ofițerii de la Poliția de frontieră, iar mijloacele de transport folosite pentru facilitarea deplasării acestora urmează să fie ridicate în vederea confiscării.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Avertisment de la SRI: Toate serviciile secrete ruse sunt prezente în România

„În ziua de 16.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră- SCOMAR au detectat în apele navigabile internaționale o ambarcațiune suspectă, care naviga spre țărmul României, aceasta fiind monitorizată în scopul documentării activității infracționale.

Astfel, polițiștii de frontieră au interceptat un grup 27 de cetățeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, precum și cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România.

Persoanele astfel depistate au fost preluate de către colegii noștri pentru continuarea cercetărilor, iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora urmează să fie ridicate în vederea confiscării”,  se precizează pe site-ul Poliției de Frontieră.

Citeste si: Elena Udrea, verdict privind expulzarea în România

Oamenii legii vor continua cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, trafic de migranți în formă agravantă și conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

Cele două călăuze au fost reținute pe baza de ordonanță pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalui Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Citeste si: În ce penitenciar va fi închis Sorin Oprescu. Fostul primar al capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si