Vești bune în țara noastră,  chiar înainte de vacanța de vară. Elevii și studenții pot primi 300 de lei în plus din partea Guvernului. Procedura este simplă și trebuie făcută doar la final de an școlar.

Citește și: VIDEO- Amendă uriașă pentru un bărbat bogat care a depășit cu mult viteza legală dintr-un stat din Europa. Bărbatul nu este la prima abatere

Elevii au avut parte de lucruri neplăcute, în ultima vreme, din cauza grevei. Protestele i-au ținut departe de băncile școlii, dar au avut și incertitudini cu privire la examenele naționale. Ei bine, de această dată, Guvernul vine cu vești bune pentru ei. Aceștia pot să primească lunar suma de 300 de lei dacă fac o cerere și îndeplinesc o condiție importantă.

Categoria de elevi și studenți care primește 300 de lei

Guvernul sare în ajutorul elevilor din România. Aceștia pot primi lună de lună, în jur de 300 de lei. Vorbim despre absolvenții de liceu sau de facultate, care pot să intre în posesia unei indemnizații de șomaj. Aceștia trebuie să depună o cerere și să se înregistreze la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă în maxim 60 de zile după ce au absolvit liceul sau facultatea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare. S-a predat singur la o secție de Poliție

Vârsta minimă trebuie să fie de 16 ani, iar Guvernul le oferă această sumă timp de 6 luni după ce și-au terminat studiile.

Suma exactă este de 299 de lei și este 50% din indicatorul social de referință al asigurărilor de șomaj. Așadar, elevii și studenții trebuie să demonstreze că sunt în căutarea unui loc de muncă.

Citește și: Cât ne costă pensiile speciale în 2023. În România există șapte categorii de pensii speciale

„În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare date încheierii situației școlare, stabilită prin reglementările normative în vigoare. În cazul elevilor care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, dată înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ”, conform comunicatului edupedu.ro.

Citește și: Cresc salariile și pensiile în România! Marcel Ciolacu, noul premier al României, a prezentat programul de guvernare!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si