Close sidebar
Close sidebar

5 lucruri pe care nu le stiai despre Rhodos

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Daca esti genul prevazator, probabil ai inceput sa te gandesti inca de acum la vacanta ta de vara, iar daca iubesti marea si soarele, probabil ca ai adaugat deja Grecia pe lista. Poate ti-a fost recomandata sau poate ca ai ochit cateva oferte de sejur in Rhodos, Corfu sau Creta, cu ale lor plaje superbe. Insa acest articol e despre prima dintre variante. Rhodos, sau Insula de Smarald, este una din cele mai iubite si populare destinatii, 75% din economia sa fiind bazata doar pe profiturile din turism. Dar nu de asta e insula atat de iubita. Mai jos iti vom prezenta cateva informatii interesante despre Rhodos, pe care poate nu le stiai.

O creatie a iubirii

Ceea ce cunoastem noi astazi ca fiind o destinatie turistica, in legende a fost cunoscuta ca insula zeului-soare, Helios. Se spune ca acesta, vazand-o intr-o zi pe nimfa Rhodos, fiica Afroditei si a lui Poseidon, s-a indragostit de ea. Cand lumina lui a cazut peste ea, nimfa s-a transformat in insula care astazi gazduieste peste un milion de turisti in fiecare an.

Simbol protejat

Emblema insulei Rhodos este un cerb stand semet pe un piedestal si o poti vedea chiar la intrarea in port, in locul unde a stat semetul Colos din Rhodos. Statuia reprezinta o specie rara si protejata de cerb (Dama Dama) care isi are habitatul in insula Rhodos. Dama Dama este una dintre speciile europene de cerbi care a supravietuit pana astazi.

Minunea Greciei antice

In antichitate, insula era cunoscuta peste tot in lume pentru statuia-gigant care il reprezenta pe Helios. Colosul din Rhodos masura aproximativ 36 metri, era facuta din bronz si fier si era amplasata la intrarea in port. Masivul monument este cunoscut si astazi ca una din Cele 7 Minuni ale Lumii Antice.

Colosul libertatii

Daca tot suntem la capitolul Colosului din Rhodos, afla ca el are un echivalent in lumea moderna- Statuia Libertatii.

Cele doua monumente au mai multe lucruri in comun decat ai crede. Pentru inceput, ambele au aproximativ aceeasi inaltime si ambele sunt simboluri ale victoriei. In cazul Colosului, acesta a fost construit pentru a celebra victoria armatei din Rhodos asupra regelui Ciprului, Antigonus, in 305 AC.

Paradisul verde

Insula Rhodos mai este cunoscuta ca Insula de Smarald. De ce? Pentru ca aproximativ 37% din intreaga sa suprafata este acoperita de pin si chiparos. Un adevarat paradis natural in care sa-ti petreci vacanta de vara si sa uiti, pentru cateva zile sau saptamani, de grijile cotidiene.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

Daca deja ai vizitat superba insula Rhodos, poate ai aflat ceva interesant in timpul petrecut. Impartaseste-ne experienta ta in comentarii. Unde te-ai cazat, pe unde te-ai plimbat si ce oameni ai intalnit? Suntem nerabdatori sa-ti citim aventurile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI