Conform statisticilor, una din cinci femei se confruntă cel puţin o dată cu infecţia urinară. Se poate întâlni şi la bărbaţi, însă şansele sunt reduse. Deşi este o afecţiuni care se tratează în timp util, infecţia urinară crează un disconfort din cauza senzaţiilor de usturime, iar în cazuri extreme febră, frisoane, stări de greaţă sau chiar sânge în urină. Iată cum poţi te poţi trata de la primele semne ale infecţiei urinare!

Cum să tratezi infecţia urinară

Infecţia urinară apare din cauza bacteriilor şi poate să afecteze orice parte a sistemului urinar, de la vezică şi uretră, până la rinichi.  De cele mai multe ori, infecţiile urinare apar la nivelul vezicii urinare sau al uretrei, însă dacă organismul este slăbit şi semnele sunt ignorate, infecţia poate ajunge până la nivelul rinichilor. Aceste bacterii pătrund în organism prin diferite căi în sistemul imunitar, iar în momentul în care trec de sistemul natural de apărare al organismului, se înmulţesc şi provoacă infecţii. Din fericire, infecţia poate fi tratată cu ajutorul remediilor naturale. Iată care sunt cele mai indicate:

Ulei esenţial de ienupăr. Uleiul esenţial de ienupăr trebuie administrat în câte patru picături într-o linguriţă împreună cu puţină miere, de trei ori pe zi. Tinctura de ienupăr are o acţiune puternică antiinfecţioasă şi se consumă  câte o linguriţă de patru ori pe zi, în cure cu o durată de 18 zile, urmate de 12 zile de pauză.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Urisan capsule. Este un supliment alimentar care conţine un extract puternic de afine roşii şi contribuie la sănătatea tractului urinar. Este o sursă bogată de flavonoizi şi taninuri şi are o mulţime de beneficii organismului. Urisan blochează înmulţirea bacteriilor care determină infecţia urinară. Caută Urisan preţ şi vei scăpa de simptomele infecţiei urinare.

Echinaceea. Are efecte puternice împotriva infecţiilor renale şi urinare. Pentru tratarea cistitei aşa cum mai este cunoscută infecţia urinară, se recomandă administrarea a şase capsule de echinaceea pe zi, timp de 10 zile. Dacă vorbim despre o cistită recidivantă, atunci se iau 4 capsule de echinaceea pe zi în cură de două săptămâni, cu două săptămâni de pauză.

Propolis. Consumul de propolis are un puternic efect antiinfecţios şi este recomandat în cazul infecţiilor urinare. Se recomandă tinctura de propolis, 30 de picături de două-trei ori pe zi. Tratamentul se poate urma timp de două luni, pentru a preveni apariţia infecţiei.

Consuma afine. Merişorul şi afinele fac parte din aceeaşi familie de fructe şi au capacitatea de a preveni şi trata infecţiilor urinare. Poţi consuma afine în stare pură sar şi suc natural de afine sau afine împreuna cu cereale integrale şi iaurt.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pentru a preveni infecţiile urinare, nu uita de hidratare. Trebuie să bei zilnic cel puţin 2 litri de lichide şi să elimini urina cel mult la 4 ore. Cu cât vei consuma mai multe lichide, cu atât organismul va elimina bacteriile şi se va feri de infecţiile urinare. De asemenea, poţi încerca cure cu vitamina C, mai ales dacă te confrunţi des cu infecţii urinare, deoarece consumul de vitamina C menţine o aciditate normală în vezica urinară.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si