In articol:
- 1. Consultanță 24/7
- 2. Respectarea formalităților și a legislației în vigoare
- 3. Obținerea documentelor necesare înmormântării
- 4. Produse funerare de calitate
- 6. Pachete de servicii funerare pentru orice buget
- O agenție profesionistă de servicii funebre poate pune la dispoziția clienților pachete funerare pentru toate buzunarele.
- 7. Consiliere predeces (plan funerar)
Cu toate că astfel de agenții de servicii funerare există de ceva timp în România, puțini știu care sunt avantajele colaborării cu o astfel de firmă.
1. Consultanță 24/7
Chiar dacă decesul survine în weekend sau în timpul nopții, cele mai multe agenții de pompe funerare pun la dispoziția clienților servicii non-stop și pot răspunde prompt solicitărilor. Familiile îndoliate pot primi consultanță oricând din partea firmelor de pompe funebre, acestea putând fi contactate indiferent de zi sau de oră.
Aceste agenții oferă oricând informații, atât despre serviciile funerare necesare, cât și pentru înmormântare și despre costurile aferente.
2. Respectarea formalităților și a legislației în vigoare
O firmă de pompe funebre cunoaște foarte bine legislația actuală. Conform acesteia, trebuie respectate anumite reguli stricte legate de felul în care se manipulează trupul neînsuflețit al unei persoane decedate.
Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro
Un medic legist trebuie să declare în mod oficial decesul celui trecut în neființă, apoi se poate întocmi certificatul necesar pentru obținerea ajutorului de înmormântare. Ulterior, un specialist în îmbălsămare poate pregăti trupul celui decedat pentru ultimul drum.
- solicitarea medicului pentru constatarea decesului
- pregătirea trupului neînsuflețit (spălat, toaletat, îmbrăcat, realizare cosmetică mortuară)
- îmbălsămarea decedatului
- manipularea celui decedat
3. Obținerea documentelor necesare înmormântării
Birocrația și partea logistică care vizează organizarea unei înmormântări pot fi stresante pentru familia îndurerată. Agențiile de pompe funebre oferă suport clienților și se ocupă de toate cele necesare:
- certificat de deces
- certificat de îmbălsămare
- adeverință de înhumare
- certificat de constatare deces
- ajutor de înmormântare
- autorizație Sanepid pentru depunerea trupului la capelă
- acte necesare pentru repatriere (pentru cei decedați în altă țară)
- acte specifice incinerării (acolo unde o cere situația)
4. Produse funerare de calitate
În astfel de momente încărcate de suferință, alegerea sicriului poate fi dificilă, deoarece sunt multe modele, realizate din diverse esențe. Specialiștii de la o agenție de servicii funerare pot oferi consiliere în acest sens și pot propune o variantă corespunzătoare (dimensiune, buget, esență). Agențiile de acest fel pot oferi inclusiv articole funerare necesare în timpul înmormântării:
- cruce
- alte monumente funerare (cavouri, statuete, cripte, vaze, felinare, împrejmuiri mormânt)
- sicriu corespunzător
- aranjamente florale (jerbe, coroane sau buchete funerare)
- urnă cenușă (dacă se dorește incinerarea celui decedat)
- Transport funerar
Transportul funerar reprezintă conducerea trupului neînsuflețit pe ultimul drum, fiind un act de respect și apreciere din partea familiei și prietenilor. Serviciile de transport funerar se pot ocupa de deplasarea celor trecuți în neființă de la locul decesului până la locul înmormântării sau la casa funerară, atât în țară, cât și la nivel internațional.
Conform legislației în vigoare, serviciile de transport mortuar trebuie să respecte proceduri foare stricte. Casa funerară asigură transportarea persoanei decedate în cele mai bune condiții, de la domiciliu sau locuința unde a survenit decesul până la biserică, capelă sau la cimitir. Specialiștii casei respective se pot ocupa de acest aspect doar dacă sunt autorizați de Sanepid și dețin mașini funerare autorizate.
6. Pachete de servicii funerare pentru orice buget
O agenție profesionistă de servicii funebre poate pune la dispoziția clienților pachete funerare pentru toate buzunarele.
În astfel de momente, resursele financiare pot reprezenta o problemă, iar familia îndoliată trebuie să se încadreze de multe ori numai în suma oferită de ajutorul de deces (de la stat). Un avantaj pe care îl asigură firmele funerare este faptul că acceptă plata în baza talonului de pensie pentru pensionarii decedați sau chiar plata în rate. Indiferent de bugetul pe care îl aveți disponibil, agenția ar trebui să ofere un pachet care să conțină servicii funerare complete.
7. Consiliere predeces (plan funerar)
Un plan funerar este oferit de anumite agenții de servicii funerare, reprezentând un contract plătit înainte de a fi serviciile prestate. Acesta stipulează faptul că prestatorul și contractantul aleg împreună serviciile și articolele folosite la înmormântare, în deplin acord cu solicitările beneficiarului.
Avantajul acestui plan este că indiferent cât de mult cresc prețurile de la data semnării până la momentul decesului, înmormântarea se va organiza așa cum s-a discutat inițial, oferind serviciile și articolele stabilite, fără costuri suplimentare.
Cel drag trecut în neființă va primi astfel un ultim omagiu respectuos, organizat cu răbdare și respect, astfel încât comemorarea să fie una plăcută. Când o familie îndoliată apelează la o firmă de servicii funerare, aceștia se asigură că totul va fi organizat cu discreție și cu multă atenție la detalii.