Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) a aprobat, în ședința din 22 iunie, măsura șomajului tehnic pentru aproape 60% dintre angajați, începând cu 1 iulie, a informat CNAB într-un comunicat de presă trimis miercuri, 23 iunie.

Citeste si: VIDEO- Tot mai mulți români în șomaj, din cauza pandemiei

Probleme financiare pentru Aeroporturi București

Conform CNAB, decizia a fost luată având în vedere situația financiară a CNAB și rezultatele pe primele 5 luni ale anului 2021.

Potrivit companiei, 800 de angajați din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în șomaj tehnic, cei mai mulți dintre ei pentru o perioadă de o lună, iar o parte pentru două săptămâni.

Probleme financiare pentru Compania Națională Aeroporturi București[Sursa foto: Facebook / Bucharest Airports]

Care va fi impactul asupra pasagerilor

Traficul aerian de pasageri se află în prezent la 40% din situația de dinainte de pandemie, iar industria aeronautivă se confruntă cu probleme uriașe după blocaj uriaș din 2020.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Măsura șomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ. În prezent, traficul aerian de pasageri, deși în creștere, se situează la 40% față de nivelul din 2019”, se arată în comunicatul companiei.

Citeste si: CNSU: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Imagini de pe Aeroportul Henri Coandă înainte de pandemie[Sursa foto: Facebook / Bucharest Airports]

Concedieri la companiile de stat

Un număr de  8.354 de angajaţi vor fi disponibilizaţi  de la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara şi de la Compania Naţională a Uraniului (CNU) şi Societatea Naţională de

Închideri de Mine Valea Jiului (SNIM), din care 8.060 ersoane de la cele două complexuri energetice. 

Cei concediați ar putea beneficia de plăţi compensatorii pentru o perioadă de până în patru ani, estimate la acest moment la suma de 915,68 milioane lei.

”Prezentul act normativ propune  acordarea venitului lunar de completare şi a unor plăţi compensatorii, ca măsură de protecţie socială de care să beneficieze persoanele disponibilizate din companiilor afectate. Numărul estimat de persoane concediate este de 8.354, din care: 4.063 persoane – Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA (CEH); 264 persoane – Compania Naţională a Uraniului SA (CNU); 3.997 persoane – Societatea Complexul Energetic Oltenia SA (CEO); 30 persoane- Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului SA (SNIM)”, arată nota de fundamentare.

Citeste si:  VIDEO| Șomajul îi trimite în străinătate pe români


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si