Iata de la ce credit pornim… Valoarea a fost de 890 de ron!

O nimca toata, sa o spunem pe sleau. Creditul a fost incheiat la o Institutie Financiara Nebancara, mai simplu spus, un IFN.  Cat trebuie sa dea inapoi omul acum?

MARIUS COLTUC, AVOCAT: „Cand am facut un calcul, am ajuns de la aproape 900 de lei, la 9 mii si ceva de lei! Aproape 100 de milioane de lei vechi”.

Cam 9 lei inapoiati pentru fiecare leu imprumutat.

Cum s-a ajuns la o suma mai mare de 10 ori?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 

„Desi in contractual de credit se prevede textual ca dobanda este fixa, nu era fixa. Nu am stiut de aceste costuri.  Doar ce era specificat in contract!”, sustine clientul. 

In momentul in care nu a mai reusit sa tina pasul cu ratele, clientul spune ca s-a trezit cu contul bancar golit.

„Mi s-au luat toti banii din cont.

Mi s-au perceput comisioane si dobanzi care nu au fost in regula, dupa spusele unui avocat, dupa ce m-am consultat cu un avocat! Acei bani mi-au fost luati fara sa fiu instiintat, fara sa am vreo proprire sau executare silita”, sustine clientul.

 

NU EXISTA CREDIT FARA COSTURI!

Creditul la un IFN reprezinta, teoretic,  calea cea mai usora pentru a obtine o suma de bani.

In unele cazuri ai nevoie doar de buletin. Totusi, cand vine vorba de bani, lucrurile nu sunt simple!

Dobanda Anuala Efectiva aduna la un loc costurile totale ale unui credit. In cazul IFN urilor, aceasta poate trece de pragul de 1000%, ba ajunge la valori astronomice, pe care le poti numi asa cand esti nevoit sa scoti banii din buzunar.

Chiar daca imprumutati o suma mica, trebuie sa luati in calcul ce se intampla daca aveti probleme financiare si intarziati cu o rata!

MARIUS COLTUC, AVOCAT: „Problemele au fost dupa ce a platit prima rata. Si, am inteles, a intarziat o zi-doua. Atunci au venit ca o avalansa. Penalitati, comisioane!”.

In unele situatie, dobanda anula efectiva a unor IFN uri a trecut chiar si de 10 mii la suta!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si