Close sidebar
Close sidebar

A murit actorul Liviu Crăciun. Fostul artist al Teatrului Național, omagiat pentru "rolurile memorabile întruchipate pe scenă și pe ecran"

Actorul Liviu Crăciun a murit. Un alt mare artist din "generația de aur" a teatrului și filmului românesc a părăsit scena vieții, la vârsta de 89 de ani.

Sorin Negru,

A murit actorul Liviu Crăciun

[Sursa foto: Facebook / YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vestea stingerii de viață a actorului Liviu Crăciun a fost dată de oficialii Teatrului Național "Ion Luca Caragiale" din București.

Citește și: Gabriel Vasiliu, îngenuncheat de durere la înmormântarea soției sale! Nu s-a mai putut ține pe picioare când a văzut-o în sicriu: „A plâns mai mult decât o fată”

"Cu adâncă tristețe ne luăm rămas bun de la actorul LIVIU CRĂCIUN, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie", a anunțat TNB pe pagina de Facebook.

Liviu Crăciun s-a născut în 1935 la Târgu Mureș, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, clasa profesor Marietta Sadova, promoţia 1957.

Citeste si: A murit sub privirile nepoților săi. Un bărbat și-a pierdut viața după ce căruța în care se afla a fost spulberată de o mașină pe un drum din Brașov. Unul din nepoți se află în stare gravă- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Un american va fi executat marți deși chiar cei care l-au acuzat de crimă susțin acum că este nevinovat- antena3.ro

"A a avut o carieră versatilă, activând în film, teatru, televiziune și radio.

La Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti a jucat din anii '60 până în 2004, colaborând cu regizori de renume, printre care Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonța sau Gelu Colceag".

Ultimul său rol la TNB a fost Vornicul Jurj în „Apus de soare”, de B.Șt. Delavrancea, în regia lui Dan Pița (2004).

Liviu Crăciun, roluri în "Liceeni" și "Hotel de lux"

Din bogata activitate a lui Liviu Crăciun în lumea cinematografiei amintim „Un surâs în plină vară", regia Geo Saizescu, „Liceenii", regia Nicolae Corjos, „Hotel de lux", regia Dan Piţa sau „Oglinda", regia Sergiu Nicolaescu.

Amintirea lui Liviu Crăciun va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă și pe ecran, dar și prin bunătatea și generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care l-au cunoscut.

Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun de la actorul Liviu Crăciun o pot face mâine, miercuri, 25 septembrie, ora 11.00, la cimitirul Cernica 2, Str. Poet George Țărnea, comuna Pantelimon.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI