Close sidebar
Close sidebar

Un artist celebru a murit într-un accident de mașină

Un artist suedez a pierit în urma unui accident de mașină. Lars Vilks este cunoscut pentru caricaturile cu profetul Mahomed din 2007.

Georgiana Balaban,

Este doliu printre artiști.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Lars Vilks a decedat duminică  în urma unui accident de maşină. El este cunoscut pentru caricaturile cu profetul Mahomed din 2007 şi ameninţările cu moartea care au urmat. Artistul, care era cunoscut în afara Suediei şi înainte de a-l caricaturiza pe profet, trăia sub protecţia poliţiei din 2007.

Citeste si: Doliu în lumea filmului. A murit un celebru actor din serialul "Sex and the City"

Desenul cu profestul Mahomed cu corp de câine a provocat multe comploturi împotriva sa şi Al-Qaida a pus o recompensă pe capul lui.

În 2010, doi bărbaţi au încercat să-i incendieze locuinţa din sudul Suediei.

În 2015, a scăpat nevătămat la Copenhaga în urma unui atac în timpul unei dezbateri despre islamism şi libertatea de exprimare după masacrul de la Charlie Hebdo.

Anul trecut, o femeie din Pennsylvania, SUA, a pledat vinovat pentru un complot care-l viza.

Câinii sunt consideraţi necuraţi de către musulmanii conservatori iar legea islamică se opune oricărei reprezentări a profetului, chiar favorabilă, de teamă că ar duce la idolatrie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Tânără însărcinată, răpusă de coronavirus la Iași. A murit și bebelușul, născut prematur

De ce a murit artistul

Poliţia a precizat că Vilks, 75 de ani, a murit împreună cu două dintre gărzile sale de corp.

Cauza accidentului este investigată.

A murit caricaturistul Lars Vilks.

[Sursa foto: BBC]

Vilks a declarat că nu este rasist şi nu are o poziţie politică, dar a vrut să probeze limitele a ceea ce putem şi nu putem face.

„Cred că este foarte important, dacă vrem să vorbim de libertatea de exprimare şi islam şi musulmani, să avem o poziţie reală, ceva destuld e provocator şi transgresiv pentru a începe o dezbatere", a

spus el.

Citeste si: Un alt cântăreț s-a stins din viață! A murit Dorin Anastasiu, câștigător al trofeului Cerbul de Argint

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În ziua atacului de la Charlie Hebdo, Lars Vilks a vorbit cu tristeţe ziarului regional Helsingborgs Dagblad: „Nu putem renunţa la libertatea de exprimare. Atacul de la Paris este din nefericire semnificativ pentru vremurile în care trăim".

O lună mai târziu, pe 14 februarie, un tânăr danez originar din Palestina a încercat să să pătrundă la o dezbatere privind libertatea de exprimare organizată la Copenhaga ca răspuns la masacrul Charlie Hebdo.

Vilks, cap de afiş al întâlnirii cu ambasadorul francez, a scăpat nevătămat, dar un regizor danez în vârstă de 55 de ani a fost ucis.

Atacatorul a reuşit apoi să omoare un agent de securitate evreu în faţa sinagogii din Copenhaga, înainte de a fi împuşcat într-o confruntare cu poliţia daneză.

Citeste si: Muzica populară este în doliu. Petrică Moise s-a stins din viață pe patul de spital, după ce a fost confirmat pozitiv cu COVID-19

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI