Dumitru Ignat era ultimul supravietuitor dintre cei 22 de jucatori care s-au intalnit in primul duel dintre cele doua formatii. Meciul s-a disputat pe 21 noiembrie 1948. Steaua era gazda, dar Dinamo a castigat cu 1-0, gratie golului marcat de Marin Apostol.

In 2010, jurnalistii Mihail Nejneru si Andu Toader scriau in ProSport un material captivant cu Dumitru Ignat. Publicat inaintea unui derby Dinamo- Steaua, articolul evidentia, prin vorbele lui Nea Nelu, modul in care fotbalistii din anii 40-50 se dezvoltau din punct de vedere profesional.

Iata mai jos textul integral publicat de ProSport in urma cu sapte ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Despre primul meci cu Steaua? "1-0 pentru noi! Am jucat titular. S-a jucat la ei, adica pe Republicii. Angelo Niculescu, unul dintre cei doi dinamovisti care mai traim din generatia 1948, nu a prins echipa! A trebuit ca antrenorul sa il reprofileze fundas in retur, pentru ca la mijloc era mai greu sa prinda! Dupa meci am iesit in oras, dar nu erau «orgiile» de acum. Nu pleca nimeni de acolo turmentat.

Dansam cu sotiile, ne distram si plecam acasa. Simplu", explica omul care a prins in viata sa absolut toate cele 144 de editii ale inclestarilor dintre Dinamo si Steaua.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si