Artista s-a nascut in  comuna Vela, Sat Gubaucea din judetul Dolj la  data de 20 septembrie 1957. A absolvit Liceul de matematica fizica “Traian” din Drobeta Turnu – Severin, insa a de mica a avut o pasiune pentru muzica populara. La doar 14 ani, Ileana 14 a debutat in Ansamblul Nicolae Balcescu din Craiova.

Copilaria Ilenei a fost marcata de saracie. De multe ori, parintii ei nu-si permiteau sa-i cumpere haine noi, rochite, iar artista suferea din aceasta cauza.

Muzica reusea sa ii alunge tristetea. Ii placea sa o asculte pe Maria Lataretu.

Dupa doua casatorii esuate, Ileana Ciuculete l-a cunoscut pe Cornel Gales, cu care a trait o frumoasa poveste de dragoste. Spunea despre el ca este barbatul ideal.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Referitor la viata sa personala, Ileana Ciuculete declara intr-un interviu ca: "M-am casatorit la o varsta foarte frageda, la 16 ani cand deja eram cantareata. Apoi la varsta de 19 ani am dat nastere primului meu baiat, Mugurel, la 2 ani a venit si cel de-al 2-lea baiat, Cristian care vruiam sa fie fata, dar Dumnezeu nu mi-a dat fata pe care mi-o doream din tot sufletul si mi-a daruit tot baiat.

O sa-mi aduca baietii 2 nurori si o sa le iubesc poate mai mult decat pe ei daca vor fi pe sufletul meu si nu o sa fiu severa deloc pentru ca si eu am avut soacra."

De-a lungul carierei sale artistice, artista a avut nenumarate colaborari inedite, alaturi de Andra, Axinte de la Vacanta Mare sau de Denisa cu care a interpretat o piesa in limba sarba. Pentru coloana sonora de pe ultimul album, ”Didu, lidu”, interpreta a colaborat cu un taraf de lautari din Bulgaria, asa cum pentru albumul ”Ciupe neice binisor”, artista a interpretat alaturi de Taraful Dunav din Iugoslavia si de lautarii din Chisinau, potrivit bestmusic.ro.

Ileana a fost solista diverselor ansambluri folclorice, printre care Ansamblul ”Nicolae Balcescu” din Craiova, Ansamblul folcloric ”Caluşul” din Scorniceşti şi Ansamblul ”Danubius” din Drobeta Turnu-Severin.

Cantareata de muzica populara este o adepta a inovatiilor, incercand de fiecare data ceva nou prin piesele, dar si prin videoclipurile sale. De exemplu, in melodia ”Aderarea”, de pe ultimul album lansat, ”Didu, lidu”, Ileana face referire la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

                                                                                    Noutatea adusa fiecarui material este cu siguranta motivul pentru
care artista a fost premiata in 2005 cu Discul de Aur pentru albumul ”Ciorba de curcan”, lansat de MediaPro Music si vandut in peste 40 000 de unitati.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si