Close sidebar
Close sidebar

A murit inventatorul comenzilor "Cut", "Copy" și "Paste"

Larry Tesler, un informatician faimos de la începutul erei computerelor personale, a murit la 74 de ani.

A.M.S.,

Larry Tesler

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Datorită inovațiilor sale, printre care se află și comenzile "Cut", "Copy" și "Paste", computerele personale au devenit atât de ușor de folosit.

    Tesler a lucrat în Silicon Valley la începutul anilor '60, într-o perioadă în care computerele erau inaccesibile pentru majoritatea oamenilor, informează BBC.

    Citeste si: Doliu în lumea filmului: actrița Kellye Nakahara a murit la 72 de ani

    Larry Tesler

    Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

    Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

    Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

    Compania Xerox, unde Tesler a petrecut o parte din cariera sa, a transmis un mesaj pe Twitter. "Inventatorul funcțiilor cut/copy & paste, find & replace, printre altele, a fost fostul informatician Xerox Larry Tesler", a scris compania pe Twitter.

    Citeste si: Doliu în lumea presei: Ioan Todan, fost coordonator al Departamentului Sport al TVR, a murit

    Larry Tesler s-a născut în New York, în 1945, și a studiat la Universitatea Stanford.

    După absolvire, s-a specializat în design de interfețe grafice, încercând să facă computerele mai prietenoase cu utilizatorul, conform digi24.ro.

    Larry Tesler

    Și-a început cariera la Xerox, iar apoi a trecut la Apple. Ulterior, și-a pornit propriul start-up, dar a mai lucrat perioade scurte și pentru Amazon și Yahoo.

    Citeste si: Ultimă oră! Autorul şi jurnalistul Ovidiu Bufnilă a murit: ”Suntem nedumeriţi, şocaţi, îndureraţi şi mult mai săraci”

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI