Pavel Kamnev a murit luni, 9 ianuarie, la vârsta de 86 de ani.

Kamnev a fost decorat de Vladimir Putin și a condus unul dintre cele mai mari grupuri producătoare de armament din lume.

Autorul rachetelor Kalibr

„La 9 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani, a murit directorul științific al concernului Almaz-Antey, Erou al Muncii Federației Ruse, Pavel Ivanovici Kamnev(...)

A luat parte activ la dezvoltarea multor sisteme de rachete pentru Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Marina militară rusă precum și pentru sistemele antirachetă și de apărare aeriană ale țării”, se scrie într-un comunicat difuzat de presa rusă.

Citește și: Vladimir Putin face o mutare-surpriză în războiul din Ucraina

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit presei ruse, Kamnev a fost creditat cu proiectarea rachetelor Kalibr folosite de marina militară rusă în atacurile asupra Ucrainei.

Amenințări la adresa României

În primăvara anului trecut, Rusia a amenințat să lovească țările care ajută militar Kievul.

Atunci, propaganda rusă a indicat în mod explicit România.

Citește și: Accident teribil transmis în direct la TV. Impactul a fost mortal pentru Sam Fenech, un pilot australian

Fie fizic, fie mental, aceste țări nu vor supraviețui unui atac cu rachete Kalibr. Ar fi, cu adevărat, un preludiu al celui de Al Treilea Război Mondial, dar aliații SUA ar fi primii care l-ar pierde, din cauza comportamentului lor indezirabil ”,

transmitea publicația Pravda.

Rachetele Kalibr pot fi echipate cu încărcătură convențională sau nucleară, iar unele modele ating viteze supersonice în etapa finală a zborului, ceea ce le face mai greu de anihilat.

Rusia a utilizat deja astfel de rachete în timpul războiului din Ucraina.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si