Close sidebar
Close sidebar

A murit scriitorul si jurnalistul american Tom Wolfe!

Scriitorul american Tom Wolfe, autor al best-seller-ului "The Bonfire of the Vanities" si figura a "noului jurnalism", a murit luni la New York, la varsta de 88 de ani, a confirmat marti editura care il reprezinta, citata de AFP.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Regretam sa aflam ca Tom Wolfe a murit", a confirmat editorul Picador. "A fost unul dintre cei mai mari iar cuvintele sale nu vor muri niciodata".

Autorul a zeci de eseuri si romane, cunoscut pentru aparitiile sale sic demodate, a murit intr-un spital din Manhattan unde fusese internat din cauza unei infectii, potrivit The New York Times, in timp ce Wall Street Journal vorbea de o pneumonie.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

"A fost mai mult decat un simbol american, avea o buna reputatie literara la nivel international. si, in acelasi timp, a fost una dintre cele mai modeste persoane si gentile pe care le-am cunoscut. Nu am avut niciodata un schimb de replici tensionate cu el de-a lungul anilor in care am lucrat impreuna", a declarat agenta sa Lynne Nesbit, citata de Wall Street Journal.

Licentiat in civilizatie americana la Universitatea din Princeton, el a debutat in jurnalism la Springfield Union, un ziar din Massachusetts, in 1956. Doi ani mai tarziu, s-a alaturat Washington Post, in calitate de corespondent la Havana, apoi in capitala americana. inainte de a demisiona in 1962 si de a se muta la New York, se dedica marilor reportaje care ii vor aduce notorietatea.

Printre cele mai cunoscute eseuri si romane ale sale se numara: ''The Electric Kool-Aid Acid Test'' (1968), ''Radical Chic & Mau-Mauing the Flak Catchers'' (1970), ''The Painted Word'' (1975) ''The Right Stuff'' (1979), ''The

Bonfire of the Vanities'' (1987), ''A Man in Full'' (1998), ''I am Charlotte Simmons'' (2004), ''Back to Blood'' (2012).

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI