Politicianul rus extrem controversat Vladimir Jirinovschi a decedat, în urma complicațiilor provocate de Covid-19. Acesta fusese internat la începutul lunii februarie. Anunțul a fost făcut de presa rusă, potrivit Unimedia.info.

Citeste si: Un general din Ucraina se oferă ca prizonier de război Rusiei. Ce solicită la schimb

Ultranaționalistul Vladimir Jirinovski, membru al Dumei de stat, era internat de aproape două luni la Spitalul Clinic Central din Moscova, un centru medical unde se tratează elita politicii ruse şi care în epoca sovietică era dedicat nomenclaturii Partidului Comunist

.

Vladimir Jirinovschi a prezis data exactă la care începe invazia Rusiei în Ucraina

Pe 27 decembrie 2021, ultranaționalistul Vladimir Jirinovschi a declarat parlamentului că o campanie militară a Rusiei va începe "pe data de 22 februarie 2022, la ora 4 dimineața", potrivit The Mirror.

Predicția sa cu privire la invazie a avut o eroare de doar două zile. În 22 februarie, președintele Putin a recunoscut independența celor două republici separatiste din estul Ucrainei, iar coloane de tancuri rusești au intrat ulterior în Donețk și Lugansk.

În decembrie, Jirinovski le-a spus parlamentarilor cu privire la mișcarea privind Ucraina: „Mi-aș dori ca 2022 să fie un an pașnic, dar îmi place adevărul. Spun adevărul de 72 de ani. Acesta nu va fi un an pașnic. Va fi anul în care Rusia va redeveni în sfârșit o țară mare.

Și toată lumea trebuie să tacă și să ne respecte țara", a declamat Jirinovschi în Duma de stat.

Vladimir Jirinovski, complicații din cauza COVID-19. "M-am vaccinat de opt ori"

Potrivit presei ruse, la momentul internării Vladimir Jirinovski avea dublă pneumonie şi o afectare pulmonară de 50-75%.

La momentul respectiv, biroul de presă al partidului PLDR- una din cele cinci formaţiuni reprezentate în parlamentul de la Moscova- a transmis că ''Jirinovski se simte bine şi continuă să lucreze''.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe 27 decembrie 2021, ultranaționalistul Vladimir Jirinovschi a declarat parlamentului că o campanie militară a Rusiei va începe "pe data de 22 februarie 2022, la ora 4 dimineața"

[Sursa foto: Twitter]

Controversatul politician, celebru prin numeroasele scandaluri pe care le-a provocat, a declarat recent că s-a vaccinat de opt ori împotriva COVID-19.

Citeste si: Klaus Iohannis: Nu există niciun indiciu că Rusia ar avea altă ţintă decât Ucraina

''Sper că simpatizanţii şi colegii de partid ai lui Jirinovski nu-i vor urma exemplul. Poate fi foarte periculos'', a avertizat un virusolog rus, Serghei Netiosov, despre vaccinarea cu doze ''booster'' multiple.

A murit Vladimir Jirinovschi

[Sursa foto: Twitter]

Cine a fost Vladimir Jirinovschi

Vladimir Jirinovski, născut Eidelstein, pe 25 aprilie 1946, la Almatî (astăzi în Kazahstan), a susținut la un moment dat că „Polonia va fi ştearsă de pe suprafaţa pământului”, declaraţie urmată de convocarea Ambasadorului rus la Varşovia.

Citeste si: Generalul Mihail Mizințev, denumit și „măcelarul din Mariupol”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În iulie 2015, Jirinovski a declarat că armata rusă trebuie să fie prezentă în toate statele care au făcut parte din Uniunea Sovietică.

„Tot teritoriul fostelor republici sovietice este zona intereselor naţionale ruseşti. Peste tot trebuie să fie drapelul rusesc şi o singură armată- cea rusă. Restul, ori trebuie să fie alungaţi de pe acele teritorii, ori în lagăre”, a declarat ultranaţionalistul din Duma de Stat a Rusiei.

Jirinovschi, atacuri repetate la adresa Moldovei și a României

În noiembrie 2020, după victoria Maiei Sandu în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, Vladimir Jirinovski susţinea că noua conducerea de la Chişinău va declanşa un război împotriva regiunii separatiste Transnistria.

În aprilie 2019, politicianul rus l-a acuzat pe premierul de atunci Dmitri Medvedev că apropie Transnistria de România.

„Nu le oferim bani transnistrenilor, nici nu le permitem să facă studii (în Rusia, n. red.). Tineretul pleacă în România. Ce dracu e asta?“, s-a răstit Jirinovski în Duma de Stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si