Close sidebar
Close sidebar

A murit "vrăjitorul" de la Real Madrid. Cine a fost legendarul Amancio Amaro

Doliu uriaș la Real Madrid chiar în ziua în care cel mai titrat club din Spania joacă în optimile de finală din Liga Campionilor, împotriva lui Liverpool. A murit fostul jucător Amancio Amaro, supranumit "Vrăjitorul", cel care a condus echipa madrilenă spre câștigarea a cinci Cupe continentale la cluburi și a fost campion european cu naționala Spaniei..

Sorin Negru,

Amancio Amaro, alături de o Karim Benzema

[Sursa foto: Real Madrid]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Jucătorul legendar de la Real Madrid și din naționala Spaniei, Amancio Amaro, supranumit El Brujo- „Magicianul” sau "Vrăjitorul"- a murit la vârsta de 83 de ani, a anunțat astăzi clubul madrilen.

Citește și: Daniel a fost găsit fără suflare pe o stradă din Italia. Familia tânărului cere cu disperare ajutorul

Amancio Amaro a jucat 14 sezoane la Real Madrid, în anii 1960-70 ai secolului trecut și a fost titular în echipa națională.

Citește și: Fotbalistul brazilian Jian Kayo a murit fulgerător la 21 de ani. Starul în ascensiune, găsit fără viață în casa sa

"El Brujo" a jucat 471 de meciuri în toate competițiile, marcând 155 de goluri. El a fost golgheterul primei divizii din Spania în 1969 și 1970.

"Vrăjitorul" Amancio Amaro, campion al Europei cu Spania în 1964

Amancio Amaro a venit la Real Madrid de la Deportivo La Coruna în 1962 și a jucat pe postul de extremă dreaptă.

El a câștigat 9 titluri de campionat cu echipa din Madrid, 6 cupe europene, 6 cupe ale Spaniei, dar Campionatul European cu Spania, înainte de a se retrage în 1976.

La momentul retragerii sale, Amaro era al 4-lea marcator all-time din istoria Realului, după legendarii Alfredo Di Stéfano, Ferenc Puskás și Paco Gento. 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Amancio Amaro, președinte pentru totdeauna", scrie Real Madrid pe site-ul clubului

[Sursa foto: Real Madrid]

Amancio a fost și antrenor al lui Real Madrid în sezonul 1984-85, iar ulterior a devenit președinte de onoare al clubului.

„El va fi amintit de toți madrilenii și de toți fanii fotbalului ca fiind una dintre marile legende ale acestui sport”, a transmis cubul Real Madrid.

Amancio a jucat, de asemenea, un rol cheie pentru Spania în victoria în Campionatul European din 1964.

În 2022, Amancio a fost numit președinte de onoare al Real Madrid, după moartea fostului său coechipier Paco Gento.

Amancio Amaro, fotografii de colectie  

[Sursa foto: Real Madrid]

Amancio Amaro, multiplu campion al Spaniei si al Europei

[Sursa foto: Real Madrid]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI