Close sidebar
Close sidebar

O femeie a fost grațiată după 20 de ani de închisoare. Ea și-a ucis cei patru copii pe care îi avea

După 20 de ani în închisoare pentru uciderea celor patru copii ai săi, o femeie a fost graţiată. Întâmplarea a avut loc în New South Wales, Australia.

Georgiana Balaban,

O femeie a stat 20 de ani în închisoare după ce a fost acuzată că și-a omorât cei patru copii.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O femeie încarcerată de 20 de ani pentru uciderea celor patru copii ai săi a fost graţiată în New South Wales, Australia, luni, după ce în urma unei revizuiri s-a constatat că există bănuieli legitime cu privire la condamnările inițiale, informează Reuters.

Kathleen Megan Folbigg a fost condamnată în 2003 pentru uciderea copiilor săi. Folbigg a susţinut că este nevinovată şi că toţi cei patru copii au murit din cauze naturale.

Citește și: O femeie rănită într-un atentat cu bombă a murit după 22 de ani de comă, în Israel

O anchetă inițială din 2019 a constatat că dovezile au întărit vinovăția lui Folbigg.

Însă a doua anchetă, condusă de fostul judecător-şef Thomas Bathurst a revizuit condamnările în 2022, după ce noi dovezi au sugerat că doi dintre copii aveau o mutație genetică care le-ar fi putut cauza moartea.

Citește și: Destin tragic pentru o tânără profesoară: a fost înjunghiată de logodnic şi lăsată să moară într-o baltă de sânge chiar lângă bebeluşul ei

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Procurorul general din New South Wales, Michael Daley, a graţiat-o luni pe Folbigg, după ce ancheta lui Bathurst a conchis că există bănuieli legitime la fiecare condamnare.

Victimele au murit din cauze naturale sau au fost omorâți?!

„Rezultatul de astăzi este confirmarea faptului că sistemul nostru judiciar este capabil să facă dreptate şi demonstrează că statul de drept este o bază importantă a sistemului nostru democratic”, a spus Daley. „Având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, este imposibil să nu simţim compasiune pentru Kathleen şi Craig Folbigg”.

Grațierea necondiționată îi permite lui Folbigg să devină liberă, dar nu îi anulează condamnările.

Într-o notă adresată procurorului general, Bathurst a precizat că există o posibilitate rezonabilă ca trei dintre copii să fi murit din cauze naturale, doi din cauza unei mutaţii genetice cunoscute sub numele de CALM2-G114R şi unul din cauza unei tulburări neurogene subiacente.

Citește și: Un minor de doi ani a început să sângereze în timp ce se juca la creșă

Astfel de îndoieli au compromis apoi cazul în legătură cu uciderea din culpă a celui de-al patrulea copil al ei, a adăugat Bathurst.

Potrivit BBC, cei patru copii au murit în perioada 1989 – 1999, la vârste de 19 zile până la 19 luni.

Citește și: S-a aflat cine este femeia găsită moartă în lada patului, în București! Ies la iveală detalii despre crima șocantă! Principalul suspect a fugit din țară

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI