Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca verdeata (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protectie impotriva bolilor cronice. Mai exact, o portie pe zi reduce cu 20% riscul de infarct şi accident vascular cerebral, scrie doctorulzilei.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un avion a cerut aterizarea de urgență în România. După ce a zburat în cerc deasupra judeţului Vâlcea, a aterizat pe Otopeni- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Spanacul este un adevarat depozit natural de vitamine şi minerale.  Contine saruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.

Citeste si: Radu Mazare si-a anuntat fuga din Romania printr-un mesaj

Interesant in cazul spanacului este ca, deşi nu contine atât de mult fier cum se credea in trecut, fiind devansat de alte legume, totuşi contine o substanta numita saponina, ce are proprietatea de a ajuta organismul sa asimileze bine fierul. Astfel, efectele in combaterea anemiei, spre exemplu, pot fi mai bune in cazul in care se consuma spanac decât alte legume ce contin o cantitate mai mare de fier.

Nu e greu sa-l introduci in dieta zilnica pentru ca spanacul poate fi preparat in multe moduri, insa cele mai sanatoase sunt supele de spanac, sucul şi salatale cu spanac. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si