Close sidebar
Close sidebar

Acesta este orașul unde românii sărbătoresc Paştele Cailor! Care este semnificația acestei sărbători

Locul din România unde se sărbătorește Paștele Cailor! O comunitate dintr-un oraș românesc susține că această sărbătoare este foarte importantă pentru ei. Iată care este semnificația acesteia!

Alexandra Costea,

Acesta este orașul unde românii sărbătoresc Paştele Cailor! Care este semnificația acestei sărbători

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Comuniatea de bulgari din orașul Târgovişte sărbătorește an de an "Tudoriţa", cunoscută și sub numele de "Paştele Cailor". Acesta este un eveniment unic în România, iar cei din comunitate care îl celebrează pun accentul pe comuniunea dintre gospodar şi calul său.

Citește și: Despăgubiri uriașe pentru doi români al căror copil s-a stins din viță în Italia. Andrei a fost tratat după un diagnostic greșit

În comunitatea de bulgari din orășelul românesc se numără în prezent aproximativ 2500 de membri care, an de an, păstrează cu sfințenie tradiția veche a "Paștelui Cailor". Bulgarii susțin că această zi este sfântă, astfel că nu se munceşte, ci se sărbătoresc animalele care îi ajută pe oameni la muncile agricole din gospodărie.

Ce semnificație are sărbătoarea „Paștele Cailor”

Conform tradiţiei, Paştele Cailor este ziua în care grădinarul bulgar şi calul său merg la Biserică, acolo unde urmează să primească binecuvântarea preotului.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: O ambulanță a fost implicată într-un accident rutier în Capitală

"Gospodinele fac în casă pâinicile konceta pe care le sfințește la biserică şi după se dă jumătate la cal, jumate la gospodar să sfințească legătura pentru o lucrare mai bună", a informat Marian Costea, președintele Asociației Zaedno a Bulgarilor din Târgovişte, potrivit jurnaliștilor de la antena3.ro.

Celebra sărbătoare se încheie printr-un concurs, acolo unde sunt înscriși cei mai frumoși cai din comunitate.

Acest eveniment este unic în România, iar la el au ajuns inclusiv oaspeți de peste hotare, îmbrăcați în straie populare.

Citește și: Adolescent reținut de oamenii după ce a comis acte de exhibiţionism într-un cimitir din Ploieşti

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI