Actiunile companiei nipone Nintendo au inregistrat o crestere spectaculoasa, de peste 50%, dupa ce saptamana trecuta a fost lansat jocul Pokemon Go, transmite BBC, citata de Agerpres. Astazi, titlurile Nintendo au inregistrat la Bursa din Tokyo un avans de 16%, astfel incat de la inchiderea sedintei de tranzactionare de vineri cresterea generala este de 56%, noteaza hotnews.ro. Nintendo, care a dezvoltat si jocul Super Mario, se bazeaza in mod traditional pe vanzarile consolelor de jocuri.

Totusi, acestea au incetinit in ultimii ani deoarece din ce in ce mai multi oameni prefera sa joace online si pe dispozitive portabile.
Disponibil in SUA, Australia si Noua Zeelanda de saptamana trecuta, jocul Pokemon Go a ajuns oficial si in Europa, incepand de miercuri putand fi descarcat in Germania, iar in zilele urmatoare si in alte tari europene. Pokemon Go este un joc gratuit, care implica gasirea si capturarea de personaje virtuale Pokemon in diferite locuri din viata reala. Practic utilizatorii se muta din jocul digital in lumea fizica, prin intermediul camerei smartphone-ului lor, facandu-i sa descopere locatii in viata reala unde pot gasi, face schimb si lupta cu pokemoni, conform hotnews.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si