William Hurt, cel care a fost un sex-simbol al cinematografului american în anii 1980, cunoscut pentru rolurile sale din filme ca "Parcul Gorki", "Alice" sau "Body Heat" ("Pasiune periculoasă"), a murit la vârsta de 71 de ani, potrivit Hollywood Reporter.

Citeste si: Actorul ucrainean Pasha Lee a murit după ce şi-a dat vesta antiglonţ unui copil. El a fost ucis la 6 martie, la Irpin

William Hurt a murit duminică dimineață la casa sa din Portland, Oregon, a declarat unul dintre cei trei fii ai săi, Will, pentru The Hollywood Reporter. El nu a divulgat cauza morții.

Citeste si: El este românul care l-a pus la pământ pe Vladimir Putin

În mai 2018, William Hurt a fost diagnosticat cu cancer de prostată într-un stadiu incurabil. Familia nu a precizat dacă această boală i-a fost fatală sau cauza decesului a fost alta.

William Hurt a primit premiul Oscar pentru rolul principal din filmul "Sărutul femeii păianjen"

[Sursa foto: Twitter]

William Hurt, multiplu nominalizat și câștigător de Oscar 

După debutul ca actor de teatru, William Hurt și-a făcut debutul pe marele ecran în rolul unui psihopatolog obsedat în filmul bizar Altered States (Experiment periculos- 1980), scris de Paddy Chayefsky și regizat de Ken Russell.

Citeste si: Marina și copilul ei au fost îngropați lângă parcarea blocului după ce au fost uciși de ruși: „Zboară, îngerule, cu mami de mână”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

William Hurt a primit marele premiu Oscar pentru rolul principal din filmul "Sărutul femeii păianjen" și a mai fost nominalizat de patru ori la premiile academiei americane de film de-a lungul carierei sale remarcabile.

William Hurt şi-a construit reputaţia pe baza dorinţei sale de a interpreta personaje excentrice şi neobişnuite, precum un poliţist rus în "Gorky Park" (Parcul Gorki, 1983), un soţ bogat şi distant în "Alice" regizat de Woody Allen (1990) şi un bărbat cu planuri pentru a construi o maşină care să beneficieze orbii în "Until the End of the World" (Până la sfârşitul lumii, 1991).

Citeste si: Atacul asupra maternității din Mariupol: Femeia însărcinată rănită în bombardament a murit. Nici copilul nu a putut fi salvat

Apariţia sa alături de Kathleen Turner în "Body Heat" (Pasiune periculoasă, 1981) l-a transformat într-un sex-simbol şi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în 1985 pentru rolul unui prizonier gay în "Kiss of the Spider Woman".

O viață dedicată filmului după ce a studiat teologia

Născut la Washington la 20 martie 1950, a călătorit prin lumea întreagă în timpul copilăriei, însoţindu-şi tatăl diplomat.

A studiat teologia înainte de a intra la prestigioasa Juilliard School of Art din New York.

În pofida notorietăţii sale în creştere, William Hurt nu s-a adaptat la stilul de viaţă de la Hollywood.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Nu mă simt confortabil cu toate astea. Nu mă simt confortabil să merg pe covorul roşu într-un smoking şi să văd toate femeile cu sânii ridicaţi şi pe toţi bărbaţii îmbrăcaţi în pinguini", a spus el într-un interviu.

Viaţa lui privată a fost însă foarte hollywoodiană. S-a căsătorit cu actriţa Mary Beth Supinger şi a urmat-o la Londra, dar a divorţat la întoarcerea lor la New York. A avut un copil cu dansatoarea de balet Sandra Jennings, încă doi dintr-o altă căsătorie şi o fiică, Jeanne, cu actriţa franceză Sandrine Bonnaire.

Mesajul familiei îndoliate

"Cu mare tristeţe, familia Hurt deplânge moartea lui William Hurt, tată iubit şi câştigător al premiului Oscar, la 13 martie 2022, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani", potrivit unui comunicat al fiului său Will, publicat de mai multe media.

"El s-a stins din viaţă în linişte, alături de familie, din cauze naturale", potrivit comunicatului.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si