George Mihăiță a fost implicat într-un accident rutier pe bulevardul Basarabia din București. Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, avea alcoolemie 1,05mg/l.

Citeste si: O femeie a fost salvata în ultimul moment dintr-o mașină căzută într-un lac (VIDEO)

Artistul a intrat cu mașina într-un alt autoturism oprit și într-un refugiu STB.

Actorul a mers apoi cu oamenii legii la INML. Acolo i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În jurul orei 21:20, conducătorul auto în vârstă de 72 de ani care se deplasa pe Bd. Basarabia, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 86 a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat in coliziune cu un autovehicul staționat, lovind totodată și refugiul STB. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale”, transmite Brigada Rutieră.

Citeste si: VIDEO| Patru tineri spulberați la o cursă ilegală de mașini

Actorul George Mihăiță a făcut accident

Actorul George Mihăiță este autorul unui accident de mașină. El a provocat pagube serioase după ce a avariat o mașină oprită și a pătruns în refugiul STB.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Explozie într-o benzinărie din Capitală. Un tânăr a murit pe loc

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, în acest context fiind condus la INML, pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, mai precizează sursa citată.

Poliția Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice pe numele actorului.

Citeste si: Jador își vinde bolidul ca să-și cumpere unul nou, de 100.000 de euro! Ce mașină își dorește fostul concurent de la Survivor România 2021?

Ce înseamnă alcoolemie 1,05 mg/l în aerul expirat

În medie, dacă bem o bere, etilotestul va indica o valoare aproximativă de 0.28 miligrame la litru de alcool pur în aerul expirat. La o oră după ce am consumat băutura alcoolică, riscul este în continuare unul mare în cazul în care șoferul se încăpățânează să conducă. 

În acest caz, aparatul etilotest ar putea arăta o alcoolemie cuprinsă între 0,05 și 0,10 mg/l în aerul expirat, ceea ce constituie contravenție, șoferul urmând să primească o amendă de 1305 lei și să se aleagă totodată cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dacă am face un calcul, o alcoolemie de 1,05 mg/l în aerul expirat înseamnă că o persoană a consumat, cu aproximație, 5 beri.

Totodată, persoanele care au o greutate de 70 de kilograme trebuie să știe faptul că o bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore din organism.

 

„Pevederile noului Cod Rutier sunt mai permisive din punct de vedere al consumului de alcool, acestea stipuland ca legala o concentratie de 0,2 g/l de alcool pur in sange. O valoare cuprinsa intre 0,2 si 0,5 g/l de alcool pur in sange este considerata contraventie, iar limita concentratiei incadrata ca infractiune a scazut de la 0,8 la 0,5 g/l. Contraventia (0.2 – 0,5 g/l alcool in sange) este pedepsita cu 21-50 de puncte amenda si cu suspendarea permisului pentru 180 de zile iar infractiunea, peste 0,5 g/l de alcool pur in sange, se pedepseste cu inchisoare intre 1 si 5 ani sau cu amenda penala”, potrivit i-drpciv.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si