Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Un alt actor s-a stins din viață. Scena teatrului este mai săracă

Este doliu pe scena teatrului din Franța. A murit actorul Jean-Paul Belmondo. Bărbatul avea 88 de ani.

Georgiana Balaban,

Doliu în lumea filmului. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

A murit actorul Jean-Paul Belmondo. Francezul a decedat pe 6 septembrie la vârsta de 88 de ani. Se pare că Jean a suferit un AVC în 2001. De atunci, starea lui de sănătate a fost una precară. În septembrie 2019, a suferit o „cădere urâtă”, iar o lună mai târziu el a fost prezent la ceremonia Gants d'or la Bruxelles în scaun cu rotile.

Citeste si: Este doliu în sport. Un antrenor de fotbal a murit după ce a fost lovit de un fulger

Cine a fost actorul Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo este o emblemă a Noului Val Francez, care a colaborat cu regizori precum Jean-Luc Godard şi Phillippe de Broca, a devenit celebru în cu filmul ”Cu sufletul la gură/ A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard, din 1960.

Sinonim al expresiei ”French cool”, este cunoscut şi pentru rolurile din filmele franceze cu gangsteri, precum ”Classe tous risques” (1960), de Claude Sautet, şi ”Borsalino” (1970), de Jacques Deray.

A murit Jean-Paul Belmondo. [Sursa foto: Facebook]

Printre titlurile sonore din filmografia starului francez, care alegea de multe ori să interpreteze el însuşi scene care ar fi presupus dublajul unui cascador, se află pelicule precum ”Panică în oraş/ Peur sur la ville” (1975), de Henri Verneuil, şi două filme regizate de celebrul Claude Lelouch- romanţa

în stil hollywoodian ”Un bărbat care îmi place/ Un homme qui me plaît” (1969) şi drama ”Viaţa unui copil răsfăţat/ Itinéraire d'un enfant gâté” (1988).

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Soția lui Emeric Ienei a încetat din viaţă. Marea sportivă Ileana Gyulai era dublu medaliată olimpică

Belmondo a jucat şi rolul unui membru al Legiunii Franceze într-un film din seria ”James Bond”, thrillerul ”Casino Royale” din 1967.

De la jumătatea anilor 1960, a început să joace în filme de succes comercial şi a devenit un star al comediei franceze.

Urmând exemplul actorului Alain Delon, şi-a înfiinţat propria casă de producţie, Cerito, botezată astfel după numele bunicii lui.

A jucat şi teatru, mai recent la Theatre Marigny din Paris. Preşedintele Franţei i-a acordat, în 2019, însemnele Legiunii de onoare.

Citeste si: O mare actriță s-a stins din viață, la doar 61 de ani

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

De două ori nominalizat la BAFTA, pentru rolurile din ”Léon Morin, prêtre” (1961) şi ”Pierrot le Fou” (1965), Belmondo a fost recompensat cu Cesar în 1989, pentru interpretarea din „Itinéraire d'un enfant gâté”.

Festivalul de Film de la Cannes i-a acordat un trofeu onorific Palme d'Or în 2011, iar festivalul de Film de la Veneţia l-a recompensat pentru întreaga carieră în 2016.

Citeste si: Actorul francez Jean-Paul Belmondo a murit la 88 de ani

Ultimul lungmetraj în care a jucat a fost drama ”Un homme et son chien”, lansată în 2008.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI