Close sidebar
Close sidebar

Actriţa Bibi Andersson, cunoscută din „Persona” şi „The Seventh Seal” ale lui Ingmar Bergman, a murit la vârsta de 83 de ani

Actriţa suedeză Bibi Andersson, cunoscută pentru rolurile din „Persona” şi „The Seventh Seal” ale lui Ingmar Bergman, a murit la vârsta de 83 de ani.

C.D.,


DISTRIBUIE
acest articol

Bibi Andersson a jucat în 13 filme ale lui Ingmar Bergman. Ea a murit pe 14 aprilie, la Stockholm.

Decesul a fost confirmat de regizoarea Christina Olofson, scrie Variety. Andersson a suferit un atac cerebral în 2009, iar acum era spitalizată.

A devenit cunoscută odată cu rolul din filmul „Persona” (1966), pentru care a fost premiată cu un trofeu Guldbagge, echivalentul suedez al Oscarului. Înainte de acest film, ea a mai jucat în „The Seventh Seal” şi „Wild Strawberries”, ambele apărute în 1957.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Andersson a primit Ursul de Argint la Berlinala din 1963 pentru rolul din „The Mistress”, film regizat de Vilgot Sjöman, iar în 1968 a fost nominalizată la premiile BAFTA pentru rolurile din „Persona” şi „Syskonbädd 1782”. 

După „Persona”, până în 1980, a jucat în aproximativ 50 de filme, între care „The Kremlin Letter” al lui John Huston şi „Quintet” al lui Robert Altman.

Cu o prolifică activitate în cinematografie, Andersson nu a renunţat la teatru.

Ea a continuat să joace la Dramaten (teatrul naţional suedez), iar în 1990 a început să lucreze şi ca regizor, potrivit news.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI