Close sidebar
Close sidebar

Actrița Gena Rowland a murit. A fost nominalizată de patru ori la premiile Oscar și a influențat major filmul independent american

Actrița americană Gena Rowland, cunoscută publicului din România prin zecile de filme și seriale în care a jucat, a murit la vârsta de 94 de ani. Este apreciată nu doar pentru multiplele nominalizări la Oscar, ci și prin modul în care a susținut filmul independent american.

Sorin Negru,

Gena Rowlands a murit. Era o actriță legendară la Hollywood


DISTRIBUIE
acest articol

Gena Rowlands, actrița legendară de la Hollywood, era cunoscută mai ales pentru filmele „A Woman Under the Influence”, „Gloria” și „The Notebook”.

Actrița a murit la vârsta 94 de ani după ce a suferit, în ultimii ani ai vieții, de boala Alzheimer. 

Împreună au realizat opt filme, dintre care unele au devenit filme-cult pentru cinematograful american, precum "A Woman Under the Influence" în 1974 şi "Gloria" în 1980.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Porphyrion: Cele mai mari jeturi care erup dintr-o gaură neagră observate vreodată. Sunt de 140 de ori mai lungi decât Calea Lactee- antena3.ro

Gena Rowlands, rol memorabil în "Gloria"

[Sursa foto: Captură YouTube]

Cei doi aveau trei copii, regizorul Nick Cassavetes, actriţa şi regizoarea Alexandra Cassavetes şi scenarista Zoe Cassavetes.

Gena Rowlands a jucat în mai multe filme ale fiului său, printre care "She's So Lovely" şi "Yellow", precum şi în "Broken English" al fiicei sale Zoe.

Actriţă emblematică cu o carieră care se întinde pe şapte decenii, ea a apărut în filme de William Friedkin, Lasse Hallsröm şi Jim Jarmush.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI