Totodata, Vasilescu a precizat si ca guvernul "nu o sa mai arunce cu nemiluita bani pe ajutoare sociale".

Dupa implementarea legii salarizarii, potrivit ministrului, se va veni si cu o noua lege a pensiile. Vor fi aduse modificari si la statutul functionarului public.

Olguta Vasilescu a mai sustinut in emisiune ca pana acum in acest an s-au creat 100.000 de noi locuri de munca si ca exista deja un deficit de forta de munca calificata.

"Suntem deja in deficit de forta de munca calificata. De aceea am initiat proiectele privind stagiarii, ca un lucrator necalificat sa primeasca de la angajatorul roman salariul minim pe economie, iar dupa un an-doi de lucru sa primeasca si un certificat ca este calificat. Avem deficit urias de medici.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

 

Exista judete in care nu mai e niciun medic pe o anumita specializare. De aceea aceasta noua lege a salarizarii ridica medicul la statutul pe care il merita in societate, inclusiv cu impozit 0% pe salariu. N-am taiat niciun spor. E adevarat ca le-am plafonat la 30%, ca sa terminam cu sarabanda cu cei care acuzau ca au salarii mici, dar aveau sporuri foarte mari. Imediat ce iesim din legea salarizarii, urmeaza sa corectam sistemul public de pensii.
Salariul net din mediul privat va creste cu 17%(....) N-o sa mai aruncam cu nemiluita bani pe ajutoare sociale. Cei care primesc ajutoare sociale si sunt apti de munca trebuie sa fie ajutati sa se angajeze si sa mearga la munca", a declarat Olguta Vasilescu.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si