Românii se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2 pentru că nu poartă mască şi nu se vaccinează, motiv pentru care, la începutul anului 2022, vom avea, cel mai probabil, un nou val pandemic, a afirmat, vineri, preşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel.

Citeste si: Veste bună despre varianta Omicron. "Ar putea grăbi sfârșitul pandemiei COVID-19"

Medicul epidemiolog se declară consternat că r omânii se comportă ca și cum și-ar dori să se infecteze cu SARS-Cov2.

Adrian Streinu-Cercel: Încă un val epidemic, tot din cauza noastră

"Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem... De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie", a declarat prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat, avertisment despre varianta Omicron. "Situaţia este una serioasă. Va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă"

Românii nu înțeleg că virusul lasă sechele, dacă nu ucide

Potrivit lui Streinu-Cercel, populaţiei trebuie să i se reamintească faptul că acest virus ucide sau lasă sechele.

"Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp", a mai spus medicul.

Citeste si: Cel mai mare focar de Omicron din Europa. Zeci de oameni s-au infectat după o petrecere de Crăciun, în Norvegia

Raed Arafat, avertisment despre varianta Omicron. 

Șeful Departamentului de Stat pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, consideră că varianta Omicron a noului coronavirus va înlocui cel mai probabil varianta Delta și că nu este exclus să apară şi alte mutaţii îngrijorătoare ale SARS-Cov2.

Secretarul de stat din MAI spune că  situația este destul de serioasă  și că, în continuare, vaccinul poate să fie cea mai importantă soluție pentru a opri răspândirea și a diminua impactul asupra sistemului sanitar. 

"Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei,  varianta Omicron va înlocui varianta Delta  şi va deveni cea predominantă", a declarat joi seara Raed Arafat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si