Semnarea contractului a avut loc miercuri, 22 iunie, între Consiliul Județean Sibiu și asocierea dintre companiile Con-A, Bog'art și UTI Construction and Facility Management. Proiectul este în valoare de 203,8 milioane lei fără TVA și are ca termen de finalizare 31 decembrie 2023.

Citeste si: VIDEO- Aglomerație pe aeroportul Otopeni din cauza lipsei de personal. La Bruxelles a fost haos după ce personalul de securitate a intrat în grevă

Terminalul existent va fi extins cu două clădiri noi cu parter, mansardă și etaj retras care vor fi ridicate de o parte și de alta a actualei construcții.

Cum va arăta noul aeroport din Sibiu

Terminalul va avea o suprafață utilă 22.400 mp (față de aproape 9.000 de mp în prezent), potrivit publicației locale Turnul Sfatului.

Vor fi șase filtre de securitate, șapte automate pentru self check-in, zece ghișee de check-in cu operator (unul alocat VIP) și șapte porți de îmbarcare.

Extindere terminalului de pasageri din Aeroport Sibiu - simulare proiect   

[Sursa foto: CJ Sibiu]

Proiectul implică și dotarea terminalului extins cu cele mai noi tehnologii, precum și remodelarea accesului în aeroport.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța își întărește securitatea, în noul context geopolitic

Viitorul terminal ar urma să poată procesa un flux de călători de 2,5 milioane de călători pe an, în condițiile în care, după restricțiile din pandemie, estimările sunt că traficul pe AIS va ajunge la 1,3 milioane de pasageri pe an în 2030.

Extindere terminalului de pasageri din Aeroport Sibiu - simulare proiect   

Șantierul nu ar trebui să reprezinte un disconfort foarte mare pentru pasageri.

Potrivit antreprenorilor, traficul aerian ar urma închis pentru o singură zi, în a doua parte a anului viitor.

Actualul terminal de pasageri se va extinde spre vest cu un corp de clădire cu suprafața construită de 3.495 metri pătrați și suprafața desfășurată de 5.270 metri pătrați, iar spre est cu un corp de clădire cu suprafața construită de 5.325 metri pătrați și suprafața desfășurată de 7.940 metri pătrați, noua construcție urmând să fie de două ori mai mare decât prezenta.

Extindere terminalului de pasageri din Aeroport Sibiu - simulare proiect   

Din punct de vedere funcțional, vor exista două zone- plecări și sosiri- atât pentru curse interne, cât și pentru cele internaționale. Va exista și un flux destinat pasagerilor VIP, informează compania UTI.

Măsura extinderii aerogării a fost luată de autorități ca urmare a estimării unei creșteri consistente a numărului de persoane care vor călători din/în acest oraș spre/dinspre diverse destinații.

La Sibiu vor putea ateriza și decola și avioane din categoria D, destinate transportului pe distanțe lungi.

Extindere terminalului de pasageri din Aeroport Sibiu - simulare proiect   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si