De sase ani a plantat singur peste 400 de nuci din care spera sa faca un profit frumusel. Pana acum doar a investit, dar nucii lui incep sa dea rod si in cel mai scurt timp isi va putea recupera investitia. "Am gasit pe net detalii despre nucii frantuzesti, am luat legatura cu cineva si am cumparat. In 2009 i-am cumparat si de atunci bag bani. Momentan investesc, dar o sa si recuperez", a dezvaluit acesta pentru cei de la Adevarul.


Soiul pe care l-a cumparat vine din Franta si se numeste "Fernor". Acesti nuci cresc la aproximativ 4-6 metri inaltime, miezul este mare si de culoare galben deschis. Forma nucilor este usor alungita, coaja neteda si fina si se si curata destul de bine.

Un kilogram de nuca din soiul Fernor ajunge sa coste peste 100 de lei, asa ca profitul poate sa fie urias. Aceste nuci sunt nuci de calitate superioara si sunt printre cele mai bune soiuri din lume.

Sebastian Pop a dezvaluit ca el nu este singurul cultivator de nuci de acest tip din tara si ca mai exista inca 2-3 cultivatori.

Un astfel de nuc poate produce, dupa aproximativ 10 ani, poate produce pana la 20-25 de kilograme de nuci, iar la un calcul aritmetic simplu realizam ca Sebastian Pop poate incasa o avere din vanzarea produselor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


!CITESTE AICI TOATA POVESTEA CULTIVATORULUI DE NUCI FRANTUZESTI PE PAMANT ROMANESC!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si