„Cred că puteți vedea un al doilea val al pandemiei care începe să se rostogolească în Europa și trebuie să facem tot ce putem pentru a împiedica ajungerea lui pe teritoriul UK”, a precizat joi Matt Hancock. Hancock a respins criticile potrivit cărora guvernul din care face parte „a reacționat în exces” la temerile unui al doilea val al pandemiei care a dus la creșterea cazurilor COVID-19 în țări precum Spania, Belgia și Franța.

Un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a arătat miercuri că România și Suedia au cea mai mare medie cumulativă a morților din ultimele 14 zile, raportată la suta de mii de locuitori, de 1,6. România și Suedia sunt urmate în acest clasament de Marea Britanie (1,4 decese la suta de mii de locuitori) și de Bulgaria (1 deces la suta de mii de locuitori). 

Citeste si: Italienii cer o carantină specială pentru români. Ce este carantina activă?

Expertul britanic: Mă îngrijorează ce văd că se întâmplă în Europa

Ministrul a precizat că măsurile pe care le ia Executivul condus de Boris Johnson sunt pentru a se asigura că nu ajung în mod direct în Peninsulă cazuri din noile focare de coronavirus ale Europei. "În

mod clar, un al doilea val este ceva de care îmi fac griji și mă tem pentru că putem vedea că se întâmplă deja", a mai spus Hancock.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Arborele prințesei” i-a făcut pe mulți români să piardă bani. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu plantațiile de Paulownia din țara noastră- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Țara vecină cu România unde COVID-19 aproape a dispărut. Nimeni nu a murit de săptămâni întregi

Numărul tot mai mare de tineri infectați cu COVID-19 ar putea fi la originea creșterii răspândirii coronavirusului în Europa, spune Dr. Hans Kluge, director regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de BBC.

Avertisment de la OMS: Tot mai multe infectări în rândul tinerilor 

„Un număr tot mai mare de țări se confruntă cu focare localizate și o reapariție a cazurilor. Ceea ce știm este că aceasta este o consecință a schimbării comportamentului oamenilor”, a spus oficialul OMS.

„Primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor. Pentru mine, acest lucru este suficient pentru a spune că e nevoie să regândim modul de implicare a tinerilor”, a spus Kluge. Reprezentantul OMS spune că îi înțelege pe tinerii care „nu vor să rateze vara”, dar spune că aceștia trebuie să fie atenți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si