Tragedie în noaptea de 14 spre 15 mai, pe DN 1C, pe raza localității Lăpușel. Un cetățean italian care era la volanul unui autoturism a accidentat mortal un localnic în vârstă de 47 de ani. 

În loc să oprească și să îi ofere victimei primul ajutor, bărbatul a ales să părăsească locul accidentului.

Cine este bărbatul care a fugit de la locul accidentului?

Potrivit vasiledale.ro, bărbatul care a accidentat mortal un alt bărbat și apoi a fugit de la locul tragediei, este Alberto, un fost salvamontist și paramedic SMURD, fost scafandru profesionist în Maramureș, iar în prezent ar fi salvamontist în Sinaia și paramedic voluntar UPU SMURD Baia Mare.

El s-ar fi întors la fața locului de două ori, dar le-ar fi spus anchetatorilor că nu a văzut victima.

Alberto a fost reținut

Echipajele de Poliție sosite la locul tragediei au demarat cercetări și au dat de urma italianului după câteva ore. L-au dat și la consemn la Frontieră, iar șeful Poliției Rutiere Maramureș a încercat de mai multe ori să îl contacteze telefonic pentru a se preda.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Bărbatul s-a predat, iar în aceste momente el se află la audieri, în fața procurorilor și polițiștilor maramureșeni.

Alberto este anchetat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. El nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Maramureş.

Ce au transmis autoritățile

„La data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel. Deplasați la fața locului, din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din Lăpușel, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentat mortal de către un autoturism, care se deplasa înspre municipiul Baia Mare.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

După producerea impactului, conducătorul autoturismului a părăsit locul producerii evenimentului rutier, fără încuviințarea polițiștilor. Circulația s-a desfășurat alternativ pe un singur sens timp de două ore.

În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier, a fost identificat conducătorul auto, ca fiind un cetățean italian, de 45 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Acestuia

i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de acesta, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului”, a transmis IPJ Maramureș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si