Scumpirile nu se mai termină în țara noastră. Au loc noi majorări în România de la 1 ianuarie. Băuturile alcoolice se află pe lista scumpirilor, iar românii vor trebui să scoată din buzunar cu 15% mai mult decât prețul inițial.

Citește si: Concediul de creștere a copilului ar putea fi acordat ambilor părinți, simultan

După sărbătorile de iarnă, alcoolul se scumpește cu 15%.

Producătorii au anunțat inflația ajunge la sticlele de alcool, dar și cauza secetei a dus la scumpirea vinului.

Prețuri mai mari de la 1 ianuarie 2023

Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar, începând cu 1 ianuarie 2023, pentru a cumpăra diferite produse. Alcoolul nu scapă de furia prețurilor, așa că va costa mai mult de la anul. Dacă în prezent o sticlă de vin costă 50 de lei, după majorare aceasta va ajunge la prețul de 58 de lei. Inflația a ajuns la 15,8%, iar creșterea semnificativă a pieței se datorează acestui lucru.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește si: Salariile românilor au scăzut în luna august

Încă de la 1 august modificarea Codului fiscal a intrat în vigoare, iar producătorii se gândesc la planul de afaceri, asta pentru a nu renunța la personal din cauza costurilor suplimentare. Seceta a afectat industria vinului, motiv pentru care și-a spus cuvântul în majorarea prețurilor.

Citește si: Mare atenție dacă achiziționați lemne de foc în următoarea perioadă! Care este noua metodă prin care furnizorii îi păcălesc pe clienți

Experții în domeniu anunță că aceste scumpiri au loc din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina și nu se vor termina aici. Românii vor avea parte de noi scumpiri la produse și vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și achiziționa un pachet de țigări.

Citește si: Scumpiri record la alcool. Din anul 2023, prețurile pentru băuturile alcoolice vor fi mai mari și cu 15%


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si