Close sidebar
Close sidebar

ALDE ar putea decide să rupă coaliția și să părăsească Guvernul Dăncilă. UDMR ar putea intra la guvernare

ALDE ar putea decide la ora 16:00 să rupă coaliția și să părăsească guvernul. Decizia ar urma să fie luată după ce discuțiile din coaliție nu au avut nicio concluzie favorabilă pentru oamenii lui Tăriceanu. Conform unor surse, unii miniștri ALDE ar avea deja demisiile scrise.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    După decizia partidului, toți miniștrii lui Tăriceanu vor fi obligați să își dea demisia din Guvern. Este vorba de miniștrii de la Mediu, Energie, Externe și Relația cu Parlamentul.

    Citeste si: Viorica Dăncilă, aşteptată să trimită astăzi propunerile de remaniere preşedintelui Iohannis

    Conform Constituției și a deciziilor CCR, Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a cere un nou vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului. În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar, scrie digi24.ro.

    Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

    Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

    Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

    În acest moment, PSD are 206 parlamentari, însă nu sunt excluse și alte plecări spre partidului lui Victor Ponta odată cu ieșirea ALDE de la guvernare și înființarea unei alianțe cu Pro România.

    Citeste si: Dana Gârbovan, propusă de Dăncilă la Justiție, demisionează din magistratură

    Viorica Dăncilă ar putea să încerce să coopteze UDMR în Executiv, așa cum a făcut și Victor Ponta în 2014, după ieșirea PNL de la guvernare.

    Cu cele 30 de voturi ale UDMR, la care s-ar mai adăuga cel puțin 8 voturi ale minorităților, Dăncilă și-ar putea trece noul guvern. Problema stă însă în eventualele pretenții ale maghiarilor, precum și în nemulțumirile pe care aceștia le-au avut la adresa Executivului în ultima perioadă.

    Citeste si: VIDEO| Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale: ”Am convingerea că pot câştiga în faţa lui Klaus Iohannis”

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI