Este alertă de bombardament pe aeroportul din Tel Aviv, acolo unde și Marcel Ciolacu a aterizat în această dimineață. Imediat după întâlnirea care a avut loc între premierul României și Prim ministrul Israelului, Beniamin Netanyahu au fost auzite rachete în zona aeroportului internațional Ben Gurion, informează Antena 3 CNN.

Toată lumea a fost dusă în adăpost

Ofițerii de securitate au preluat toți oamenii, inclusiv pe Marcel Ciolacu și i-ar fi dus într-un adăpost unde să fie în siguranță.

”În cadrul întrevederii cu premierul Benjamin Netanyahu, am transmis un mesaj de solidaritate poporului israelian și am condamnat cu fermitate atacurile teroriste, antisemitismul și discursul care incită la ură. Protejarea valorilor democratice și respectarea drepturilor omului sunt esențiale pentru rezolvarea rapidă a acestor violențe care provoacă suferințe teribile populației civile. Guvernul român își dorește o pace durabilă în această regiune, în care trăiește și o importantă comunitate de români cu care suntem în contact permanent. Suntem pregătiți să oferim asistență de urgență, în orice moment, dacă va fi necesar”, a fost mesajul transmis de Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

Citește și: Ce condiție pune Hamas pentru eliberarea ostaticilor capturați din Israel

Şeful Guvernului este însoţit de ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu şi de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr. Din delegație mai fac parte și deputatul Silviu Vexler, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Ce declarații a făcut Marcel Ciolacu în Israel?

Marcel Ciolacu a spus în cadrul conferinței de presă că a decis să vină astăzi în Israel deoarece în astfel de momente dificile precum cele trăite în prezent de poporul israelian, partenerii şi prietenii trebuie să îşi demonstreze solidaritatea.

”Societatea românească, comunitatea de israelieni din România şi cea de români din Israel deplâng, alături de dumneavoastră, domnule prim-ministru, victimele nevinovate, femei, copii, tineri în floarea vârstei în urma atacurilor teroriste declanşate de Hamas”,

a precizat premierul României.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Care este nivelul de siguranță al românilor în contextul războiului de la graniță? Nicolae Ciucă: „Avem echipamentele necesare pe care să le putem folosi în caz de nevoie”

De asemenea, premierul a specificat clar că România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel, în ultimele zile, nivelul atrocităţilor comise de Hamas, o grupare teroristă care ţine ostatică populaţia palestiniană pentru a satisface interesele sale extremiste. Totodată, a făcut un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza. 

”Fac un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza. Sunt convins că întreaga comunitate internaţională se va implica pentru deschiderea coridoarelor umanitare şi pentru a oferi asistenţă necesară refugiaţilor”, a explicat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu va avea o întrevedere și cu Menachem Hacohen

În cele din urmă, Marcel Ciolacu a mulțumit prim-ministrului Israelului pentru implicarea autorităților israeliene și pentru sprijinul acordat repatrierii în siguranță a peste 2.200

de cetățeni români din Israel și a sugerat că este necesară o pace durabilă în Orientul Mijlociu.

Citește și: Un copil de 6 ani din Illinois a fost ucis iar mama sa grav rănită, pe fondul conflictului din Gaza: "Wadea a plătit prețul pentru atmosfera de ură și dezumanizare”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, în cadrul conferinței, că ”lumea trebuie să fie unită în spatele Israelului în a distruge Hamas”. Întâlnirea a avut loc la cartierul general al armatei din Tel Aviv și a debutat cu miniștrii care au ținut un moment de reculegere, în picioare, pentru cei 1.300 de israelieni uciși în atacul Hamas, din data de 7 octombrie, se arată într-o înregistrare video publicată de biroul lui Netanyahu. 

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Și ambasadorul Reuven Azar a ținut să mulțumească premierului României că a avut curajul și a venit în Israel în astfel de condiții periculoase.

”Mulțumim domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, doamnei ministru de externe Luminița Odobescu, domnului ministru al apărării Angel Tîlvăr și domnului deputat Silviu Vexler președintele Federației Comunităților Evreiești din România pentru că au venit în Israel și sunt alături de poporul nostru în aceste momente dificile. Israelul va învinge!”, a scris Reuven Azar pe Facebook.

Aceasta nu este singura întâlnire importantă de pe agenda delegației. Marcel Ciolacu va avea o întrevedere și cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunităţii evreieşti din România în perioada 1997-2011.    

Şedinţa de cabinet a avut pe fondul intensificării atacurilor, Israelul pregătindu-se să lanseze o amplă ofensivă terestră în Gaza.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si