In articol:
„Din informațiile pe care le avem este posibil să existe o transmisie limitată de la om la om, potențial în rândul familiilor, dar este foarte clar chiar acum că nu avem o transmisie susținută de la om la om”, a afirmat Maria Van Kerkhove, directorul interimar al unității de boli emergente din cadrul OMS.
Totuși, organizația internațională se pregătește pentru posibilitatea răspândirii pe scară mai largă, a adăugat Van Kerkhove.
Citeste si: O adolescentă a murit din cauza „bolii sărutului”
Până acum, în orașul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecției cu un nou coronavirus. Unul dintre pacienți a decedat ca urmare a bolii.
Luni, o femeie din China a fost plasată în carantină în Thailanda, fiind primul caz detectat în afara Chinei, scrie digi24.ro.
Citeste si: Caz de meningită virală la o grădiniţă din Constanţa
Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces.
Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002- 2003.
Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.
Citeste si: Povestea cutremurătoare a unei tinere din Botoșani. A fost anunțată prin telefon că a fost infectată cu un virus mortal
Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificultățile respiratorii.