Close sidebar
Close sidebar

ALERTĂ MEDICALĂ: Un virus misterios se răspundește în întreaga lume. Ce simptome are?

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

A.M.S.,

virus China

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    „Din informațiile pe care le avem este posibil să existe o transmisie limitată de la om la om, potențial în rândul familiilor, dar este foarte clar chiar acum că nu avem o transmisie susținută de la om la om”, a afirmat Maria Van Kerkhove, directorul interimar al unității de boli emergente din cadrul OMS.

    Totuși, organizația internațională se pregătește pentru posibilitatea răspândirii pe scară mai largă, a adăugat Van Kerkhove. „Suntem încă în primele zile, nu avem o imagine clinică clară”, a explicat, marți, oficialul OMS.

    virus China

    Citeste si: O adolescentă a murit din cauza „bolii sărutului”

    Până acum, în orașul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecției cu un nou coronavirus. Unul dintre pacienți a decedat ca urmare a bolii.

    Luni, o femeie din China a fost plasată în carantină în Thailanda, fiind primul caz detectat în afara Chinei, scrie digi24.ro.

    Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

    Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

    Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

    virus China

    Citeste si: Caz de meningită virală la o grădiniţă din Constanţa

    Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces.

    Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

    Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002- 2003.

    Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

    virus China

    Citeste si: Povestea cutremurătoare a unei tinere din Botoșani. A fost anunțată prin telefon că a fost infectată cu un virus mortal

    Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificultățile respiratorii.

     

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI