Close sidebar
Close sidebar

Alertă pe aeroporturile din Turcia după atacul de la Ankara. Autoritățile, în gardă din cauza potențialelor amenințări teroriste

5 persoane au fost ucise și alte 22 rănite în urma atacului terorist de miercuri, de lângă Ankara. Autoritățile din Turcia sunt în alertă.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Profimedia ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atacul terorist de miercuri de la Ankara a adus panică în Turcia. 5 persoane au fost ucise și 22 de oameni au fost răniți în urma incidentului cutremurător.

Autoritățile din Turcia sunt în gardă de teama unor alte potențiale atacuri și au ridicat în cursul zilei de joi gradul de alertă la portocaliu pe toate aeroporturile din țară.

Citește și: Data la care se vor închide fermele de blănuri din România. Decizia adoptată a generat revoltă în cazul producătorilor și a unor designeri

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Vila din centrul Capitalei în care a locuit Miss România 1931 a fost scoasă la vânzare. Cine a fost Erastia Peretz și cât costă casa ei- antena3.ro

Citește și: O tânără mamă și soacra ei, bătute, legate și jefuite în propria casă! Hoții au fugit cu bani, bijuterii și o mașină: „Au zis că mă omoară”

Grad de alertă portocaliu pe toate aeroporturile din Turcia 

Direcţia generală a aviaţiei civile a pus în aplicare măsuri de securitate ridicate pe aeroporturi, ca răspuns la potențiale ameninţări teroriste, a transmis postul de televiziune NTV, relatează Agerpres.

Astfel, măsurile de securitate au fost intensificate pe cele două aeroporturi internaţionale din Istanbul, Sabiha Gokcen şi Aeroportul Istanbul. În această situație, administrațiile aeroportuare le-au recomandat călătorilor să ajungă la cu cel puțin 3 ore înainte de decolare, pentru a evita posibilele întârzieri provocate de măsurile de securitate sporite.

În Turcia există trei grade de alertă în ceea ce privește creșterea măsurilor de securitate în aviația civilă: galben, portocaliu şi roşu.

Primul nivel indică un risc ridicat din cauza unor potențiale amenințări. În acest caz măsurile de securitate sunt întărite, dar nu există schimbări drastice. Situația este cu totul diferită în cazul unei alerte de tip roșu. Aceasta este emisă în cazul unei amenințări iminente, iar în acest caz sunt declanșate protocoale de urgență pentru menținerea populației în siguranță, precum evacuarea oamenilor și măsuri extinse de securitate.

Citește și: VIDEO Adevărul despre asasinatul lui Ioan Crișan! Bomba care l-a ucis, făcută de un frizer. Ce a făcut Laura Crișan după moartea violentă a afaceristului

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI