Românii nu mai fac față scumpirilor care apar de la o lună la alta. În același timp, în multe țări prețurile au început să scadă, dar producătorii români vor să continue majorările, în ciuda acestui lucru. Pentru că situația devine tot mai revoltătoare, aceștia au dat explicații despre fenomen.

Alimente cu prețuri uriașe în România

Conform experților, zahărul s-a scumpit cu 63%, uleiul cu 37%, untul cu 45%, ouăle cu 35%, iar margarina are un preț mai mare cu 36% și în aceste condiții, producătorii își susțin, în continuare, creșterile prețurilor.

În țări precum Australia, prețurile alimentelor de bază scad cu procente chiar și de 2,9%, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru bugetul oamenilor.

Citește și: VIDEO- Românii dau cei mai mulți bani pe alimente dintre europeni

Producătorii afirmă că nu intenționează deloc să le urmeze exemplul, ba chiar să mai crească prețurile. Aceștia au spus că majorările prețurilor alimentelor vin după ce materia primă și mâna de lucru s-a scumpit, motiv pentru care sunt nevoiți să facă tot ce le stă în putință să își scoată cheltuielile, chiar dacă acest lucru înseamnă ca produsele lor să ajungă la prețuri alarmante.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Un litru de lapte a ajuns să coste 10 lei în supermarketuri. Prețuri duble față de anul trecut

„Investiția este foarte mare, s-au scumpit semințele, investim foarte mult și trebuie să ne recuperăm banii”, a declarat un producător, conform Antena 3 CNN.

Citește și: Inflația trece, prețurile rămân

Creșterea prețurilor le dă bătăi românilor, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă sau de Paște.

Atunci, oamenii fac cumpărături în masă. Atât prețul alimentelor de bază, necesare în cantități mari pentru cozonaci, drob sau alte preparate pentru Paște, cât și carnea de miel se vor vinde mai scump, au spus specialiștii.

Citește și: Preț carburanți 9 februarie 2023: Cu cât se vinde joi litrul de benzină sau de motorină?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si