Orice om știe care sunt alimentele sănătoase pentru organism, însă puțini știu care sunt acelea care ne ajută să devenim mai deștepți. Există mai multe alimente care cresc IQ-ul. Prof. dr. Vlad Ciurea le-a enumerat, însă a emis și câteva avertizări.

Citeste si: VIDEO| Scumpirile tot mai mari ale alimentelor ne fac să alegem produse mai ieftine, dar care, consumate în exces, ne pun sănătatea în pericol

Nimeni nu ar fi bănuit că există alimente care te ajută să devii mai smart. Un medic renumit îți explică ce trebuie să mănânci pentru a deveni mai deștept.

Care sunt alimentele care ne fac mai deștepți

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg, a declarat recent că unele alimente ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.

Oamenii se întreabă care sunt acestea, dar și dacă sunt scumpe. Însă este vorba despre alimentele care sunt la îndemâna oricui.

Citeste si: Tradiţii de 1 aprilie 2022: Ce este bine să faci de Ziua Păcălelilor pentru a avea parte de noroc tot anul?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Aceste alimente sunt cele mai uzuale și folosite alimente de către români, precum ciocolata, cafeaua, cacaua şi lecitina. Pe cât de evitate sunt de către oameni, pe atât de sănătoase sunt, de fapt, pentru creier.

„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier. Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie", a spus prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, într-un interviu televizat.

alimentele care ne fac mai deștepți

Ciocolata stimulează celulele nervoase.

[Sursa foto: PixaBay]

Chiar dacă lumea se ferește de dulciuri, trebuie să știți că ele ne fac și bine. Oamenii se feresc de ele din diferite perspective, cum ar fi dibaetul, problemele de sănătate, cariile dentare, și multe altele, însă prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă.

Citeste si: Cumpăratul pe datorie, sport național

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Medicul a menționat că reducerea totală a dulciurilor este o mare greșeală, asta fiindcă creierului uman îi plac în totalitate, însă nu trebuie să exagerăm. Pe înțelesul tuturor, fructele de sezon, produsele făcute în casă, dar fără mult zahăr, sunt cele care stimulează și ajută creierul.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne "extragem" energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt "poveri" care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.(...) Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!", a scris prof. dr. Vlad Ciurea, pe contul de Facebook.

Citeste si: Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si