Alocațiile se măresc de la 1 martie 2022. Ce sume de bani vor primi copiii
Vești bune în România. Alocațiile se măresc de la 1 martie 2022. Află câți bani vor primi copiii din partea statului.
La început de primăvară, copii și părinții au parte de vești bune. Este posibil ca alocațiile să se mărească de la 1 martie 2022, potrivit Legii 263/2010, care prevede indexarea anulă a Indicelui Social de Referință cu 100%.
Conform Legii 263/2010, care prevede indexarea anuală a Indicelui Social de Referiță cu 100% din rata inflației ca indicator, atunci se arată faptul că are loc mărirea anuală medie a prețurilor.
Privind rata inflației din acest an, toate veniturile care depind de indicele de referință vor fi indexate cu 5,1%, așa că și alocațiile pentru creșterea copilului vor avea parte de această mărire.
Începând cu 1 martie 2022 alocațiile se măresc. Alocațiile de stat pentru copii de până la doi ani vor fi majorate cu valoarea de 5,1%.
Citeste si: PSD anunță că de la 1 mai va renegocia majorările pensiilor
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Valoarea indicatorului social de referinţă se actualizează, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. În situaţia în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă se păstrează ultima valoare a indicatorului social de referinţă”, se arată în Legea 225/2021, postată în Monitorul Oficial din 27 iulie 2021.
În prezent, ISR valorează 500 de lei și se află la același nivel ca cel din 2008. Cu următoarea majorare care va avea loc, ISR va ajunge să aibă o valoare de 525,5 lei de la data de 1 martie 2022.
Citeste si: Românii ar putea fi deconectați temporar de la energia electrică dacă există un consum prea mare
Tot din luna martie autoritățile anunță că va fi mărită și valoarea tichetelor de masă, astfel că un bon va ajunge să crească de la 20,09 lei la 20,17.
Pentru ca acest proiect să ajungă în Monitorul Oficial, el mai înainte trebuie pus în dezbatere și aprobat de către Ministerul Finanțelor Publice, dar și de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.