Brașovenii adoptă modelul Timișoarei. Hrănirea porumbeilor va deveni o contravenție. Aleșii iau în calcul o prevedere din noul Regulament de protecţie a spaţiilor verzi, de organizare, dezvoltare şi întreţinere a acestora pe teritoriul municipiului Braşov. Mai exact, este vorba de articolul 40, punctul 32, care prevede că „Persoanele fizice şi persoanele juridice răspund contravenţional, în conformitate cu legislaţia în vigoare pentru hrănirea porumbeilor pe domeniul public al municipiului Braşov”.

Oamenii riscă amenzi colosale: de la 200 lei – 500 lei pentru persoane fizice şi de la 500 lei – 1.000 lei pentru persoane juridice, ce mai probabil, cuantumul urmând a fi stabilit în funcţie de gravitatea faptei. Sancţiunile vor fi aplicate de către Primarul Municipiului Braşov prin persoanele împuternicite de acesta şi de către Poliţia Locală Braşov.

Citeste si: TIMIȘOARA- S-A INTERZIS HRĂNIREA PORUMBEILOR

amenzi pentru hrănirea porumbeilor
Amenzi pentru hrănirea porumbeilor.[Sursa foto: PixaBay]

Deosebirea faţă de Timişoara este că, în oraşul de pe Bega, persoanele fizice care hrănesc porumbeii riscă amenzi cuprinse între 100 lei şi 200 de lei.

Amenzi și pentru mizeria lăsată de câini

Proiectul a fost promovat intens de primarul Braşovului, Allen Coliban. Din acest document a fost eliminată interdicţia de a călca iarba din parcuri.

Citeste si: Îngrijiți porumbeii iarna cu ceva mai multă grijă- cum îi afectează frigul

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Primarul avea postări pe Facebook prin care promova proiectul, ieri, el a transmis şi un comunicat de presă, prin care a anunţat că Braşovul renunţă la „vechea restricţie «Nu călcaţi iarba»” şi, în acest mod,

intră în rândul oraşelor moderne.

„Proiectul de regulament a fost în dezbatere publică, iar consilierii locali au făcut, la rândul lor, o serie de propuneri. De exemplu, deşi accesul proprietarilor de câini în parcuri, împreună cu animalele de companiei, este acum permis, una dintre propunerile venite de la cetăţeni a fost ca în continuare animalele să nu aibă acces în locurile de joacă pentru copii. Pe de altă parte, în cazul în care proprietarii nu strâng mizeria lăsată de animalului de companie, cuantumul amenzilor este mai mare decât cel propus iniţial”, a declarat primarul. Conform regulamentului ce va fi supus aprobării, cei care nu strâng mizeria lăsată în urmă de câni vor fi amendaţi cu 2.500 de lei.

Edilul a declarat că în parcuri va fi permis accesul cu patine cu rotile, skateboard-uri, biciclete: „În urma dezbaterii proiectului de hotărâre, restricţia nu a fost eliminată complet, dar acum este posibil accesul cu role, biciclete şi skate-board-uri pe aleile din parcuri cu lăţimea mai mare de 3 metri, aceasta fiind o măsură de siguranţă împotriva accidentelor”.

Citeste si: 7 lucruri inedite despre ciori. De ce sunt atât de deștepte

Cetățenii nu au dorit bătătoare şi sârme de rufe

O altă noutate a regulamentului este interdicţia de a monta în jurul blocurilor sârme de rufe sau bătătoare de covoare. Edilul a transmis că această prevedere era în vigoare prin regulamentul de salubrizare, dar a fost eliminată odată cu noua variantă a acestuia.

De asemenea, Allen Coliban a precizat că această interdicţie a fost propusă de cetăţeni.
Tot referitor la blocuri şi case, proprietarii au obligaţia ca în spaţiul din vecinătatea imobilelor să păstreze curăţenia zonelor verzi, indiferent că acesta este pe domeniul public sau privat. Obligaţia se referă în principal la îndepărtarea deşeurilor de mari dimensiuni (peturi, cartoane, crengi căzute, scânduri etc).

Vor fi votate şi regulile de tăiere sau toaletare. Odată cu adoptarea acestui regulament, Primăria propune şi adoptarea altor două documente.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Bat clopote de nuntă! Chiar vedeta a făcut anunțul! „Nuntă și botez, lucrăm la asta!”

„Unul este Metodologia arborilor propuşi spre tăiere, prin care municipalitatea se asigură că tipul de intervenţie necesar de aplicat asupra arborilor în cauză este fundamentat tehnic, ştiinţific, ecologic şi social, în scopul asigurării securităţii cetăţenilor şi a bunurilor lor. Cel de al doilea document este Ghidul de tundere a arborilor din spaţiul urban, prin care se stabilesc foarte clar în ce condiţii şi cum se va realiza toaletarea arborilor de pe domeniul public”, a mai încheiat primarul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si