Anul 2023 vine cu schimbări și în privința legilor auto.  Înainte de această modificare, aceste lucruri erau legale, astfel că toți conducătorii auto din România trebuie să știe în ce situații riscă această amendă.

Citește și: De ce să alegi anvelopele all season? TOP 4 motive care te vor convinge

Există un nou tip de amenzi pentru situații care până acum erau legale.

Codul Rutier se va schimba, din nou, în luna martie 2023, iar cei care nu se conformează regulilor, riscă amenzi de 3.000 lei. Mulți șoferi au amânat aceste lucruri până acum, însă de luna viitoare, aceștia vor fi sancționați.

Vești proaste pentru șoferii din țara noastră

Noua modificare a Codului Rutier impune amenzi de 3.000 lei dacă șoferii nu își preschimbă permisul de conducere, talonul autoturismului sau nu își radiază mașina, chiar dacă o dețin în mod legal. Sancțiunile pentru aceste fapte vor fi aplicate de polițiștii de la Regimul permiselor de conducere și înmatricularea vehiculelor, începând cu data de 2 martie 2023.

Citește și: Controale la pensiunile din stațiunile montane. Inspectorii au găsit mâncare depozitată lângă vasul de toaletă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O casă care se vinde cu  295 milioane de dolari în SUA va fi înghițită de inundații în câțiva ani - antena3.ro

Citeste si: Coreea de Sud a instaurat ”legea marțială de urgență”, pentru a proteja țara de ”amenințarea forțelor comuniste nord-coreene”- stirileprotv.ro

Amenzi uriașe se vor da și șoferilor două permise de conducere în același timp. Este vorba despre persoanele care au un permis emis în România, iar un alt carnet de conducere emis într-o altă țară. Această schimbare a intrat în vigoare din data de 31 ianuarie 2023.

Modificarea OG 11/2023 le dă polițiștilor de la serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatricularea vehiculelor abilitatea de a aplica sancțiuni cuprinse între 580 de lei și 3.000

lei. De asemenea, autoritățile care emit certificate de înmatriculare și permise de conducere, vor putea să elibereze și acte doveditoare ale acestora.

Citește și: Amenzile rutiere în 2023. Cât trebuie să scoți din portofel dacă încalci Codul Rutier

O altă schimbare importantă este abilitarea Direcției Generale de Permise de Conducere și Înmatriculări să emită carnete de conducere internaționale, caz în care este extinsă înregistrarea audio-video obligatorie a probei practice în vederea obținerii permisului de conducere, dar și în cazul probelor practice în scopul obținerii categoriilor AM, A1, A2 și A.

Citește și: Constatarea amiabilă: Te poate scuti de un drum la poliție. Aceasta poate fi completată electronic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si