Un nou studiu care incearca sa masoare cu cat lucreaza un american mai mult decat un european arata ca diferenta este de aproximativ 25%, relateaza Bloomberg, desi numarul orelor de lucru difera in functie de tara.

Astfel, elvetienii se apropie cel mai mult de cei din SUA, iar italienii muncesc cel mai putin, relateaza hotnews.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Motivul pentru care americanii lucteaza mai mult este acela ca exista sanse mai mari ca efotrul lor suplimentar sa fie rasplatit. Un alt factor este acela ca taxele mari reduc motivatia, iar SUA sta foarte bine la acest capitol, taxele de aici fiind mai scazute decat in Europa.

“Lucratorii sunt mai motivati sa incerce sa urce in ierarhie deoarece o promovare aduce mai multi bani”, spune Dora Gicheva, economist la University of North Carolina-Greensboro, citand un studiu care compara SUA cu Germania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si