Anual, în preajma sărbătorii Sfântului Dimitrie, ocrotitorul Bucureștiului, găzduiește o amplă procesiune religioasă. Evenimentul, dedicat atât Sfântului Cuvios Dimitrie Izvorâtorul de Mir, cât și Sfântului Dimitrie Basarabov, va avea loc pe 24 octombrie.

Joi, 24 octombrie, are loc procesiunea cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie Izvorâtoul de Mir și ale Sfântului Dimitrie Basarabov

Pe data de 24 octombrie, la ora 12:00, va avea loc procesiunea „Calea Sfinților”, care va include Sfintele Moaște ale celor menționați anterior.

Procesiunea va fi organizată în două coloane:

Procesiunea Sfântului Dimitrie din București va începe cu mutarea moaștelor de la Catedrala Patriarhală către un baldachin special amenajat pe Dealul Mitropoliei, unde credincioșii vor avea ocazia să se roage și să se închine timp de mai multe zile.

Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie Izvorâtorul de Mir, cunoscut pentru minunile și ajutorul său divin, vor fi purtate de clerici și pelerini prin centrul Bucureștiului. În același timp, vor fi aduse și moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov, protector al Țării Românești, pentru a completa semnificația religioasă a evenimentului.

Prima coloană va pleca de la Catedrala Patriarhală cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și ale Sfântului Ierarh Nectarie. Traseul va include: Catedrala Patriarhală – Str. Patriarhiei – Bdul. Regina Maria – baza Dealului Patriarhiei (Piața Unirii).

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Fiica milionarului ucis a fost dusă la audieri- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Procesiune în București de Sfântul Dimitrie

Procesiune în București de Sfântul Dimitrie

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Minunile Sfântului Dimitrie cel Nou. "O sumedenie de vindecări minunate săvârșește marele sfânt al Bisericii"

De unde va pleca a doua coloană

Procesiunea Sfântului Dimitrie din București va include și o a doua coloană.

A doua coloană va pleca de la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon” cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, pe traseul: Str. Bibescu Vodă – baza Dealului Patriarhiei (Piața Unirii).

Aceste două coloane se vor reuni pe parcursul traseului. Pelerinii care doresc să participe la procesiune sunt încurajați să se alăture de-a lungul traseului.

La baza Dealului Patriarhiei, ambele coloane se vor întâlni cu o delegație din Cipru, purtând racla cu moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr. Procesiunea va continua spre Catedrala Patriarhală, iar la ora 12:45, racla cu moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr va fi primită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preafericitul Părinte Gheorghe, Arhiepiscopul Ciprului, la Altarul de Vară.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Marele secret al lui Silviu Biriș dezvăluit de Aurelian Temișan. Cum a reacționat actorul: "Cuvintele mele sunt sărace"- radioimpuls.ro

Citeste si: National Geographic a făcut o listă cu principalele destinații de vacanță pentru 2025. Printre ele este și un oraș din România- antena3.ro

Citește și: Moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr, aduse la pelerinajul de Sf. Dumitru din București

Programul slujbelor de joi, 24 octombrie 2024

09:00 – 10:30: Sfânta Liturghie.
12:00 – 12:45: Procesiunea Calea Sfinților.
17:00 – 21:30: Slujba Privegherii în cinstea Sfântului și Dreptului Lazăr.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si