Vineri, ministrul Teodorovici spunea ca ANAF a gresit ca nu le-a trimis la timp si, pentru aceasta omisiune, statul va face un discount de 10% pentru cei care platesc la timp

„Pentru restantele din ultimii cinci ani, la CAS si CASS, pe care ANAF-ul le-a lasat sa treaca, netrimitand acasa decizia de impunere, din omisiune, din alte motive. Pana la final de octombrie, finalizam pe cei cinci ani, ce are de dat statului si, pentru ca statul nu a avut rol activ in acest sens, la fel, obligatia de plata va fi martie 2019, dar, daca platesc mai devreme,

pana in decembrie, sa acordam un discount de minim 10%, 10-15%, pentru ca statul a gresit, desi legea spune in termen de 60 de zile de la emitere”, a spus vineri Teodorovici.  
Sambata, pe site-ul MFP a fost pus in dezbatere publica proiectul de OUG privind unele masuri fiscal – bugetare si pentru modificarea unor acte normative.  

In acesta se stabileste 15 martie 2019 drept termen de plata pentru impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, pentru diferentele de impozit si/sau contributii ramase de achitat stabilite prin decizii de impunere anuala pentru perioada 2014-2017.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

   

Pentru plata cu anticipatie a sumelor stabilite prin deciziile de impunere anuala, care au in vedere definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017 si definitivarea contributiei de asigurari sociale datorata de persoanele fizice, pentru perioada 2016-2017, se acorda o bonificatie de 10% din aceste sume, daca sunt platite integral pana la 15 decembrie 2018, inclusiv.   

De asemenea, se stabileste 30 iunie 2019 drept termen de plata pentru contributia de asigurari sociale de sanatate stabilite prin decizii de impunere anuala pentru definitivarea contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice pentru perioada 2014-2017.    Pentru plata cu anticipatie a sumelor stabilite prin decizie de impunere ce au in vedere definitivarea contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice, pentru perioada 2014-2017, se acorda o bonificatie de 10% din aceste sume, daca sunt platite integral pana la 31 martie 2019, inclusiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si